Stavanger Oilers

Sveums jubileum endte med seier

Oilers feiret kapteinen med 0-3-seier mot Ringerike i Schjongshallen.

For andre gang i Oilers’ historie passerte en spiller 700 kamper for klubben. I løpet av 21 år er det kun Christian Dahl-Andersen, og nå Dennis Sveum, som har oppnådd den milepælen. Lillehammer-gutten, som virkelig er blitt Stavanger-mann, kom til klubben før 2007-08-sesongen. Etter det har han ikke sett seg tilbake. Han har vært med på alt Oilers har vunnet. Hver kongepokal, og hvert seriegull, har 34-åringen vært en del av. Sporene fra backen er allerede store i klubbhistorien, men kampen mot Ringerike handlet kun om tre poeng for Sveum. Det fikk han.

– Det er ikke noe jeg tenker så mye over egentlig, jeg er egentlig bare fornøyd med at vi vant kampen. Tre poeng er deilig, sier Sveum til RA.

Etter Kristian Forsberg la opp i 2020 har Sveum vært kaptein, mannen med C på brystet. En leder i laget har han vært i mange år, men nå er det han selv som er mannen dommerne og mediene snakker med på vegne av laget.

Enda en Oilers-rekord nærmer seg

Han har 31 kamper opp til «CDA»-rekorden på 731 kamper. Med halvannet år igjen av den eksisterende kontrakten med Oilers tror Sveum det vil være fullt mulig å ta rekorden. Det vil eventuelt gjøre ham historisk. Allerede om tre kamper vil han tangere Dahl-Andersens 535 seriekamper.

– Jeg har ikke gjort meg noen tanker om det, det er tall jeg ble presentert for nå. Jeg tenker bare på å vinne neste kamp, så om jeg oppnår 800 eller 1500 gjør det meg ingenting så lenge vi vinner kamper. Jeg er med for å vinne, og det har vi gjort i det siste. Det skal vi fortsette med.

Kampen i seg selv var kontrollert fra Oilers’ side. I første periode åpnet Ludvig Hoff med en scoring i det åttende minutt, før gullhjelmbærer Jarrett Burton doblet ledelsen mot Ringerike noen minutter senere.

Derfra ble det nærmest en transportetappe for Todd Bjorkstrands menn. Stadige styrespill i midtsonen førte til en rekke icinger mot Ringerike, som virkelig ikke fikk det til å klaffe offensivt.

Oilers rett til Lillehammer

Med rett over fem minutter igjen av kampen sendte Rob Bordson en nydelig pasning over til Markus Søberg, som fastsatte resultatet til 0–3.

– Kjempebra bortekamp av oss. Jeg føler vi starter ekstremt bra, og vet at Ringerike har spilt ekstremt gode hjemmekamper i hele år. De har styrt kamper fra start, men det ble helt motsatt i dag. Vi hadde bra kontroll i første periode, fikk pucken dypt og spilte mest i deres sone. Scoret to, hadde mulighet til flere. Henrik Holm holdt oss godt inne med redninger på det de skapte. Det var kontrollert, og gjorde godt med Søbergs scoring mot slutten, sier jubilanten.

Nå står Oilers med seks strake seiere i Fjordkraft-ligaen, og kun én kamp igjen før landslagspausen. Sveums gamleklubb Lillehammer er motstander lørdag. Han tror det er en heltent spillergruppe som drar til hans hjemsted for å spille om den sjuende strake seieren. Etter den venter tolv dagers kamppause, og flere av spillerne skal på landslagssamlinger.

– Vi reiser rett til Lillehammer, og skal trene der fredag. Da får vi tenkt på kampen, og hva vi skal gjøre riktig. De er også et lag som er kjent for å være gode på hjemmebane. Det er siste kamp før pause, så nå blir det fullt trykk fra vår side før vi tar noen dager fri, sier Sveum.

---

Kampfakta

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Ringerike Panthers – Stavanger Oilers 0–3 (0-2, 0-0, 0-1)

Schjongshallen.

Mål: 0–1 (7.52) Ludvig Hoff (Markus Søberg, Rob Bordson), 0–2 (10.22) Jarrett Burton (Dan Kissel, Thomas Berg-Paulsen), 0–3 (54.43) Søberg (Bordson, Daniel Bøen Rokseth).

Utvisninger: Ringerike 2x2 min., Oilers 5x2 min.

Skudd: 14–36

---






Mer fra Dagsavisen