Stavanger Oilers

Oilers forbereder seg til Grüner på gamle tomter

Oppkjøringen til torsdagens Oilers-kamp mot Grüner skjer i Siddishallen, til glede for en av lagets veteraner.

Stavanger — I DNB Arena er det lite som minner om en ishall nå. Olje- og energimessen OTD arrangeres, og i den forbindelse skal Oilers’ storstue brukes til konsert. Derfor har Oilers lagt isøktene tirsdag og onsdag til Siddishallen.

Siddishallen var hjemmet til Oilers fram til for ni år siden. Etter det er hallen renovert, og det er gjort noen endringer for å tilpasse og gjøre hallen mer brukervennlig. Den gamle hjemmearenaen har blant annet skiftet side på hvor spillerboksene og sekretariatet befinner seg.

På tross av de kosmetiske endringene var Oilers-kaptein Dennis Sveum fornøyd med å være tilbake i hallen som var hans hjemmebane i fem sesonger.

– Det er alltid gøy å være tilbake her. Jeg skal ikke si at jeg får gåsehud, men det er noe som gjør at jeg kjenner det i luften. Jeg har vært med på mye her, sier Sveum til RA.

Han er samtidig glad for at DNB Arena er deres hjem nå, men det er mye historie i Siddishallens vegger. Der ble klubbens første NM-gull sikret i 2010, da Vålerenga ble slått 4–2 i kamper.

Blant Oilers-spillerne er det kun Sveum og Henrik Holm som har spilt kamper for A-laget i Siddishallen.

Det er langt fra uvanlig at Oilers flytter treningene ut av DNB Arena. Lagets hjemmeis blir ofte benyttet til andre ting enn ishockey, men det har ikke vært arrangert mye messer og konserter gjennom koronapandemien. Derfor er det første gang på lenge at Oilers er nødt å flytte seg ut av egen hall for å trene. På scenen i DNB Arena onsdag kveld skal Postgirobygget, Dagny, Cess, Adam Douglas og en trio fra Vamp opptre.

I USA, hvor ishockeylag ofte henter sin inspirasjon fra, er det normalt at kamparenaen brukes til messer, konserter og andre idretter. Madison Square Garden, som er NHL-klubben New York Rangers’ hjemmearena, huser blant annet NBA-laget New York Knicks.

Etter torsdagens kamp i Fjordkraft-ligaen mot Grüner på borteis venter Stjernen i DNB Arena. Da er konsertgulvet fjernet, og isen klar til kamp mellom Oilers og serielederen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen