Stavanger Oilers

Oilers’ nye spiller fikk se laget slå rivalen

Lørdag var Oilers’ nysignering Rob Bordson på plass i DNB Arena da Oilers slo Storhamar 4-3 etter spilleforlengelse.

Stavanger — Elleve dager etter han ble signert var Rob Bordson på plass i DNB Arena. Den nye Oilers-centeren har allerede rukket å flytte til nytt land og gjennomføre innreisekarantene. Nå er han kun en arbeidstillatelse unna å være spilleklar for Oilers.

Han reiser riktignok alene nå, men etter hvert kommer også familien over til Stavanger.

– Da kommer min kone og vår ni måneder gamle jente. Det gleder jeg meg virkelig til, sier Bordson til RA.

Lang relasjon med Higson

Med et Google-søk finner man raskt bilder av Bordson med langt hår og skjegg. Det er store kontraster til mannen RA møter i DNB Arena. Skjegg er naturlig i ishockey, siden det ofte knyttes til sluttspill. Der sparer alle spillerne ut ansiktshåret til sesongen er ferdig. Nå er håret blitt kort, og skjegget er borte. Det er likevel ikke første gang.

– Jeg var med på et veldedighetsprosjekt, hvor jeg donerte det lange håret mitt til en kreftforening hjemme i USA, forklarer Bordson.

Rob Bordson

33-åringen fra Minnesota er ikke på sin første tur over Atlanterhavet for å spille ishockey. Den tidligere omtalte middagen med Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson i 2015 har naturlig nok vært med på å sikre ham til Oilers, men for seks år siden var situasjonen en helt annen for Bordson.

– Jeg har hatt et langt forhold med Pål (Haukali Higson). Første gang jeg møtte ham var jeg i AHL og jobbet for en karriere i NHL. Likevel hadde jeg alltid lyst å prøve Europa, jeg hørte fra venner og kjente at det ville passe spillestilen min bra. Sånn sett visste jeg at jeg ville ende i Europa, sier han.

Higson er ikke den eneste i Oilers som Bordson kjenner til. Han kjenner nemlig en annen fra Minnesota, nemlig Oilers-trener Todd Bjorkstrand. Kombinasjonen av kjennskap og gode erfaringer gjorde det naturlig å gå til Oilers da muligheten dukket opp, og det passet med situasjonen hjemme.

– Spillet passer meg bra her, og jeg vet hva jeg går til. Jeg har alltid hørt mye godt om Oilers. I tillegg har min kone og jeg bodd i Sverige, så vi trives med den skandinaviske livsstilen.

Bordson ble i USA – lyste opp da han fikk SMS

Etter han først forlot Nord-Amerika høsten 2016 kom han tilbake da koronapandemien brøt ut. På fire sesonger rakk han å spille to i DEL (tysk toppliga), én i Østerrike og en splittet sesong mellom Allsvenskan og finske Liiga. 2020-21-sesongen tilbrakte han i Kansas City Mavericks. Grunnen til det var enkel.

– Jeg ville egentlig tilbake til Europa i fjor, men vi ventet baby og fruen hadde funnet seg jobb hjemme. Jeg håpet det ville komme en mulighet, og da jeg fikk SMS fra Oilers lyste jeg opp. Hele familien gleder seg til dette. Vi liker Skandinavia, og synes dette var det klart beste alternativet, sier Bordson.

I løpet av seks sesonger i AHL (nordamerikansk nivå to) har Bordson 380 seriekamper og 127 målpoeng. I ECHL (nivå tre) har han 119 poeng på 106 kamper. Tidligere har han blant annet spilt med de tidligere Oilers-spillerne Phillipe Cornet, Mike Hoeffel og Brady Brassart.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Stavanger Oilers – Storhamar 4–3 e.f. (1-0, 1-1, 1-2, 1-0)

DNB Arena, 3698 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1–0 (3.10) Dennis Sveum (Steve Whitney, Jarrett Burton).

2. periode: 1–1 (27.05) Patrick Thoresen (Rasmus Ahlholm, Sander Vold Engebråten), 2–1 (30.06) Burton (Christoffer Karlsen, Dan Kissel).

3. periode: 2–2 (43.47) Eirik Salsten (Ahlholm, Engebråten), 2–3 (54.57) Patrick Rørbu Elvsveen (Ahlholm), 3–3 (57.14) Whitney (Kissel, Martin Lefebvre).

Forlengning: 4–3 (61.11) Karlsen.

Utvisninger: Stavanger Oilers 7 x 2 min., Storhamar 6 x 2 min.

---






Mer fra Dagsavisen