Stavanger Oilers

Whitney melder seg klar til dobbelt Oilers-jubileum

Oilers-spilleren Steve Whitney er omsider tilbake mot Lillehammer torsdag.

Stavanger — Torsdag kommer Lillehammer til DNB Arena, som onsdag ble ni år. Arenaåpningen 6. oktober 2012 skal markeres, men også et rundere tall skal feires. 6. oktober 2001 spilte Oilers den første offisielle kampen i klubbens historie. Kampen var i Lørenskog ishall, med Rasta som motstander. Det ble 13–3 til Oilers og, ikke uventet, ti målpoeng fra klubblegenden Jari Kesti.

Finnens skøyter er for lengst lagt på hyllen, og en av de offensive løperne som nå skal fylle hans skøyter er amerikaneren Steve Whitney. Han spilte de to første seriekampene for Oilers, men har siden vært ute med en litt udefinert skade. Nå letter han på sløret.

– Jeg var syk og hadde noen få symptomer på hjernerystelse. Derfor måtte jeg ta mine forholdsregler. Nå går det bra, og det føles godt å være tilbake, sier Whitney til RA.

Denne uken har centeren vært tilbake på isen for Oilers. Han går også langt i å melde seg klar til kamp.

– Er du klar til å spille kampen mot Lillehammer?

– Ja. Det gjenstår kun en snakk med medisinsk personell om treningene som har vært nå, sier Whitney.

DNB Arena

Lillehammer er godt organisert

Til kampen vil det være behov for den offensive amerikaneren. Det er nemlig slik at Tommy Kristiansen og Ludvig Hoff mister oppgjøret. De har ikke trent med laget denne uken, og er ute inntil videre. For Kristiansens vedkommende er det brudd i en pekefinger, mens Hoff fikk seg en smell mot slutten av kampen mot Ringerike.

– Jeg skal bidra på begge sidene av isen. For meg handler det om å ta defensivt ansvar, da kommer sjansene framover, sier Whitney.

I løpet av oppkjøringen rakk han å bli kjent med torsdagens motstander, som har fått en betydelig oppblomstring under Aleksandr Smirnovs ledelse. Oilers møtte Lillehammer flere ganger i oppkjøringen, og Whitney vet hva som venter.

– De har gode spillere, og kan score mål. Vi må ha fart og tenke på det defensive arbeidet, sier Whitney – som selv har spilt en slik ishockey hele livet.

Steve Whitney

Oilers-trener Todd Bjorkstrand er også tydelig på hva som venter dem torsdag kveld. Smirnovs lag er, som han er kjent for fra tiden i Storhamar, disiplinerte.

– Lillehammer er et godt organisert lag. De har god størrelse og et godt overtallsspill, sier han.

I tillegg til løperne Kristiansen og Hoff er heller ikke backen Andreas Klavestad disponibel for Bjorkstrand. Han ble idømt fire kampers karantene for en takling mot Vålerengas Magnus Brekke Henriksen, og soner den fjerde og siste av dem mot Lillehammer.

Paradoksale aldersregler

Utvisninger er noe av det Bjorkstrand har snakket om gjennom sesongen. Han var tydelig til RA etter Vålerenga-kampen på at det er oppskriften på hvordan man taper ishockeykamper. Mot Lillehammer ser han på det som nøkkelen til å lykkes.

– Vi må holde oss borte fra utvisningsboksen. Vi må være aggressive når vi kan, men blir nødt å tenke smart om hvordan vi spiller, sier Bjorkstrand.

Ut fra onsdagens trening ser det ut til at løperen Oliver Calik (17) får fornyet tillit. En annen som ser ut til å være tilbake i varmen på A-laget er løperen William Kuisma. 15-åringen Elias Vatne var med på Oilers’ trening onsdag, men kan ikke spille kamp. Han er født i 2006, og Ishockeyforbundets regler sier at herrespillere må være født i 2005 eller tidligere for å spille seniorishockey. Hadde han vært kvinne ville han vært gammel nok til å spille i Bambusa-ligaen, der er det tillatt med 2006-modeller. Spillere født i 2007 kan søke dispensasjon der, men det er ikke anledning for det i Fjordkraft-ligaen.

Oilers’ nysignering Rob Bordson er ikke klar til kamp med det første. Han må først få arbeidstillatelse, og det ansvaret ligger hos UDI.

Torsdagens kamp mellom Oilers og Lillehammer kan følges direkte hos RA.

Nyeste fra Dagsavisen.no: