Stavanger Oilers

Higson har signert den siste brikken – Oilers-stallen komplett

Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson har signert en amerikansk toppcenter.

Stavanger — Rob Bordson er klar for Oilers. Det får RA bekreftet tirsdag. Amerikaneren ankommer Stavanger så raskt som mulig, og er spilleklar med en gang arbeidstillatelsen er i orden.

– Han er en spillerprofil som ikke er veldig ulik mange av dem som har vært her før, sier Pål Haukali Higson til RA.

Den 188 centimeter høye centeren fra Minnesota, som også kan spille ving, kommer fra spill i ECHL (nivå tre i Nord-Amerika).

Ti år lang prosess

Higson beskriver ham som den manglende brikken.

– Han har god størrelse og er bra på skøyter. Han er mer en tilrettelegger, men har bra skudd også. Rob er en som skal hjelpe vingene til å score mer mål, og er god begge veier, sier sportsdirektøren.

Prosessen med Bordson startet for lang tid siden. Faktisk var første gangen Higson så ham spille live for ti år siden.

– Jeg så Rob for første gang i 2011. Da var jeg for å se på Kurt Davis, som ble hentet til oss senere. I 2015 møttes vi til middag etter en kamp, så har vi holdt dialogen i ettertid. Han har visst om oss i årevis, sier Higson.

Pål Haukali Higson.

Etter sportsdirektøren så ham spille i 2011 har Bordson vært innom flere klubber og ligaer. 380 AHL-kamper og 106 ECHL-kamper sier noe om nivået. I 2016 spilte han for tyske Fischtown Pinguins, hvor Markus Vikingstad spiller nå. Der spilte Bordson sammen med blant andre Mike Hoeffel. Deretter spilte han én sesong i Düsseldorfer EG, før han dro til Allsvenskan og Västerviks. I løpet av sesongen i Sverige dro han videre til den finske toppklubben HPK.

Da koronapandemien brøt ut ble han klar for en retur til ECHL. Nå drar han tilbake til Europa, og nærmere bestemt Stavanger.

Hadde egentlig bestemt seg

Signeringen, som ifølge Higson gjør stallen komplett, har tatt mer tid enn vanlig å få på plass.

– Du har beskrevet et tørt marked. Hvordan fikk du til denne signeringen?

– Jeg tok bare kontakt med ham. Han hadde egentlig bestemt seg for å bli i Nord-Amerika, men ble giret på muligheten, sier sportsdirektøren.

– Dette fjerner vel også press fra dine skuldre, Higson?

– Jeg kan ikke lage spillere. Nå har vi endelig lykkes med å finne den siste spilleren. Markedet har vært annerledes. Som jeg har sagt tidligere ville vi signert hele laget før jul i fjor om vi visste hvordan situasjonen ville bli.

Bordson hadde egentlig kontrakt med ECHL-klubben Adirondack Thunder, men tar nå turen over Atlanterhavet for å knytte seg til Oilers. Fysisk er centeren klar for sesong, men de nordamerikanske ligaene er ikke i gang ennå. Dermed er situasjonen at han ikke kommer med mange kamper bak seg.

Tirsdag var også Steve Whitney tilbake på isen, uten rød trøye. Dermed trener han normalt. Ludvig Hoff og Tommy Kristiansen er ute på ubestemt tid etter henholdsvis smellen mot slutten av kampen lørdag mot Ringerike og brudd i fingeren.

Mer fra Dagsavisen