Stavanger Oilers

Offerviljens sanne sanne ansikt

Ingen skal noensinne si at Tommy Kristiansen (32) ikke kan håndtere smerte. Torsdag morgen fikk Oilers-helten konstantert et par fingerbrudd. På kvelden teipet ham dem sammen - og ga serielederen juling.

Et nesten fullsatt Sparta Amfi, møte med moderklubben og et Oilers i trøbbel. Ti ville hester kunne ikke hindret Kristiansen å gå på isen. Ei heller bruddskader.

Uhellet var ute på morgentreningen torsdag. Kristiansen fikk et skudd i fingrene og måtte rett på sykehuset for å ta bilder. Der ble det konstatert brudd. Likevel valgte Oilers-talismanen å spille på kvelden.

At han trosset smertene ble helt avgjørende for utfallet. I en batalje hvor rå vilje og duellkraft avgjorde var Kristiansen selve symbolet på offerviljen som fort kan ha snudd sesongen. For Oilers måtte virkelig grave dypt for 2-1-seieren.

Han var heller ikke lei av å spise pucker. Til tross for skadene på morgenen var det Kristiansen som kastet seg ned for å «spise puck» med fem sekunder igjen.

– Dette var deilig! Vi gjorde en sykt bra bortekamp. Vi jobbet, slet og fikk tå mål. Herlig, sa isens beste til TV2 etter kampen.

Kristiansen gliste godt og viste fram sine blå og knekte fingre til rettighetshaveren.

– Det var oppladning på sykehuset, men smerte går fort over. Jeg hadde ikke tid til noen knekte fingrer i dag.

32-åringen har to klubber i hjertet i Norge. Oilers – og moderklubben Sparta. Det har han aldri lagt skjul på. Han storkoste seg med nesten full hall og fest på tribunen.

– Skikkelig trøkk i hallen. Det var fantastisk å høre fansen. Så syns jeg vi vant fortjent, sa han.

Sparta-treneren skrøt av Oilers

Det var også Sparta-trener Sjur Robert Nilsen enig i.

– I den første perioden syns jeg det var seniorer mot juniorer. Da var vi ikke bra. Spillerne våre hadde for mye respekt for Oilers og tapte alle dueller og nærkamper. Så syns jeg vi spilte oss opp i andre periode. I den tredje var det åpent. Oilers la seg lavt og løste det bra – selv om vi hadde et skudd på utsiden av stangen, sa han til TV2.

Nilsen mener det var en god erfaring for hans mannskap.

– Det koster litt å slå et desperat Oilers. De kriget på og fortjente serien.

Hos Oilers var det Sander Hurrød og tidligere Sparta-spiller Christoffer Karlsen som laget målene. Nilsen gledet seg på vegne av sin tidligere elev.

– Fint for Christoffer. At han gjør det bra synes jeg bare er gøy. Han har slitt litt med å få det ut – og gjorde også det i fjor. Jeg håper det løsner for ham nå.

Scoringen til Karlsen var den første i serien for Oilers.

Signaturmål fra Hurrød

Samme Karlsen var også involvert i målet som avgjorde den tette kampen. Etter 37 minutter brøt han en flipp-pasning og spilte fri Sander Hurrød. Han kvitterte med å dra keeper opp i pølseboden på svært elegant vis.

– Den dragningen har jeg trent mye på. Jeg hadde en lik mot Storhamar også. Deilig at den sitter, sa en glisende Hurrød til TV2.

Han setter også to streker under hvor viktig dette var for Oilers etter en svak start med mye skader og dårlig uttelling.

– Kjempeviktig! Vi har vært litt nede nå etter noen dårlige kamper. Dette behøvde vi, sier Hurrød.

Etter torsdagens kamper ligger Oilers fortsatt på 7. plass med 11 poeng, men det er bare tre poeng opp til Sparta med 14 på 2. plass. Leder gjør Stjernen med 16 poeng.

Neste kamp for Oilers er mot Ringerike på lørdag.

---

FAKTA:

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Sparta – Stavanger Oilers 1–2 (1-1, 0-1, 0-0)

Sparta Amfi 2637 tilskuere

Mål: 1. periode: 1–0 (10.22) Niklas Roest (Kristian Jakobsson, Marcus Thor Erik Fagerudd), 1–1 (16.20) Christoffer Karlsen (Martin Lefebvre, Jarrett Burton).

2. periode: 1–2 (37.06) Sander Dilling Hurrød (Karlsen).

3. periode: Ingen.

Utvisninger: Sparta 5 x 2 min., Stavanger 2 x 2 min.

Skudd: 17–27

---






Mer fra Dagsavisen