Stavanger Oilers

Sparta-treneren ser fortsatt på Oilers som et topplag

Det blir gratis inngang i Sparta Amfi til det som kan bli en folkefest i Sarpsborg torsdag.

Stavanger — Inngangen til kampen i Fjordkraft-ligaen er annerledes enn det har vært etter 2011, sist Sparta vant serien. Oilers kommer til Sparta, på sjuendeplass, mens Sjur Robert Nilsens mannskap topper tabellen etter seks kamper.

Kampen er den første i Sparta Amfi etter gjenåpningen av Norge. Det feires med gratis inngang for publikum.

Oilers kommer rett fra to tap, men ifølge Nilsen er det ikke helt svart-hvitt.

– Hva er Oilers, midt på treet eller topplag?

– Oilers er et topplag. Jeg tror det kommer til å bli jevnt mellom sju lag denne sesongen, så er noen lag mer sårbare for skader enn andre. Vi har for eksempel ikke råd til å ha for mange av de spillerne som Martin Grönberg ute med skade. Det har kanskje ikke Oilers heller, men de har flere fra junioravdelingen som kan tre inn. Nå har jeg sett laget de to siste kampene, og det er litt tilfeldig med resultatene. De har et spilleovertak, men har ikke vært effektive nok. Kampen mot Vålerenga skulle de hatt poeng, og det samme mot Frisk. Kommer du bak og blir jagende blir man stresset. Da kommer stressmomentet inn i avgjørende situasjoner. Jeg er ganske trygg på at når serien blir gjort opp er nok Stavanger der oppe, sier Sparta-trener Sjur Robert Nilsen til RA.

Han mener det vil bli liten poengdifferanse mellom 2.- og 7.-plassen når Fjordkraft-ligaen er ferdigspilt i mars.

Topper Fjordkraft-ligaen – ikke fornøyd

Skadene han snakker om er reelle. Martin Grönberg, Niklas Jessesen, Henrik Knold og Eirik Børresen er ute med skader. Han øyner likevel håp om å ha én av dem tilbake mot Oilers torsdag kveld.

– Kanskje Børresen. Han har vært viktig, og god for oss, i oppkjøringen. Han har sett frisk ut, sier Nilsen om den tidligere Oilers-løperen.

At hans eget lag topper tabellen er ikke noe han tenker for mye på etter seks kamper.

– Det er alltid hyggelig at vi har fått med oss resultatene, men synes jo vi har en del å gå på i spillet vårt. Vi spilte bedre ishockey i fjor, men da var ikke resultatene med oss. Nå har vi hatt det, og har en god keeper. Vi slipper ikke til mange farlige skudd. Resultater for meg er det vi har jobbet med over tid. Vi skal fortsette å utvikle oss. Jeg ser ikke så mye på tabellen. Det positive er at det er lettere i treningshverdagen, folk tåler mer. For å bli bedre må man trene, men så er det å balansere det riktig. Jeg synes vi har funnet en god balanse på det de siste årene, sier Sparta-treneren.

Tidligere elever i Oilers

Kampen mot Oilers byr også på gjensyn med tidligere elever for Nilsen. Han har tidligere trent blant annet Tommy Kristiansen, Christoffer Karlsen, Kristian Østby, Anders Tangen Henriksen og Andreas Klavestad i Sparta. Sistnevnte står over torsdagens kamp som den andre i en fire kampers utestengelse etter en takling mot hodet på Vålerengas Magnus Brekke Henriksen lørdag.

– Hvordan er det å ha tidligere elever som motstandere?

– Jeg har vært spiller selv, og vet at idrettsverden fungerer slik. Vi holder på for å vinne. De siste ti årene har sannsynligheten vært større for å vinne i Stavanger. Så kan jeg som Sparta-mann se at spillere som er på toppen, og er etablerte som Tommy Kristiansen, blir hentet til Stavanger. Jeg skjønner ikke tanken til de som er på vei opp i karrieren og fortsatt har utviklingspotensial. Jeg er ikke forbannet på noen som helst måte, men stiller meg spørsmålene, sier Nilsen.



Mer fra Dagsavisen