Stavanger Oilers

Oilers med spesiell invitasjon til lørdagens kamp

Til lørdagens kamp mot Ringerike strekker Oilers-styreleder Tore Christiansen ut en hånd til en aldersgruppe.

Stavanger — Forrige sesong ga ikke bare en forkortet sesong for Oilers’ lag i Fjordkraft-ligaen, men førte også til at det faste samfunnsprosjektet «Behold korken på» måtte settes på pause. Prosjektet har gått i Oilers siden 2006 og involverer regionens 9.-klassinger, som tidligere har fått besøk av en gruppe med Oilers-spillere som snakker om idrett, rus og sunne valg. Etter skolebesøket har elevene blitt invitert til kamp. Det betyr at 10.-klassingene dette skoleåret aldri fikk den muligheten.

Til lørdagens kamp har Oilers valgt å gjøre noe med nettopp det.

– Vi synes det var dumt vi ikke fikk gjennomført «Behold korken på», så pratet vi om å finne på noe. Derfor gjør vi dette stuntet. De som går i 10. klasse nå fikk ikke mulighet å se kamp, så da snakket jeg med meg selv om mulighetene for å kjøpe billettene for å ønske dem velkommen. Det ble en kort samtale, og svaret ble ja. Nå trenger vi dem også, sier Oilers’ styreleder Tore Christiansen til RA.

– Ekstra spiller

– Er det for å få folk på tribunen?

– Selvfølgelig er det for å få folk på tribunen, men også å gi noe til de som mistet halvannet år av ungdommen sin, sier han.

Det vil heller ikke bli vanskelig å komme seg inn for andre ungdommer. Ingen form for legitimasjon eller skolebevis må vises fram.

– Vi kommer ikke til å spørre om bevis på at de går i 10. klasse, så om de har med en venn fra 8.- eller 9. klasse kommer vi ikke til å stå i døren og nekte dem adgang, sier Christiansen – vel vitende om at det er han som må ta regningen.

Oilers møter Ringerike, og har hatt en tøff start på sesongen. Styrelederen tror ekstra støtte på tribunen vil komme godt med.

– Klart det. Det er som en ekstra spiller med en gang, sier han.

Betyr like mye som resultatene

Prosjektet, som nå blir 15 år gammelt, er noe Christiansen vekter tungt.

– Det betyr like mye som de sportslige resultatene. Jeg vekter vårt samfunnsengasjement likt med det som skjer på isen. Vi er i en unik situasjon hvor folk følger med oss og avisene gidder å skrive om oss. Det gikk klart opp for spillerne da de måtte spille for tomme tribuner. Tilskuere er den viktigste ingrediensen, og det gjelder alle som kommer til kampene, sier styrelederen.

Oilers-eieren er også tydelig på at det kan ta tid å fylle opp arenaene rundt omkring i landet. Mange klubber og kulturinstitusjoner har utfordringer med det.

– Det har alle, enten det er kultur, fotball eller ishockey. Jeg tror ikke alle tar innover seg at det tar tid. Folk er fremdeles skeptiske, og ikke alle er vaksinerte. Dette tar tid. Nå må vi ikke tro at vi bare låser opp døren. Vi må gjøre jobben med å fylle anleggene igjen.






Mer fra Dagsavisen