Stavanger Oilers

– Oppskriften for å tape ishockeykamper

Oilers tapte gjenåpningskampen 0-2 mot Vålerenga i DNB Arena.

Stavanger — Etter to scoringer fra Vålerenga i første periode ble det ikke flere mål da Oilers omsider fikk spille kamp uten publikumsrestriksjoner. Den finske duoen Mika Partanen og Tommi Taimi scoret for bortelaget. Det ble også kampstraff for Oilers-back Andreas Klavestad, etter en takling mot hodet.

Oilers-trener Todd Bjorkstrand er lite fornøyd med utvisningene laget pådrar seg, og har flere ganger tidligere i sesongen snakket om det.

– Vi kan ikke gjør det. Denne gangen gikk det bra, for vi hindret scoring mot og skapte et momentum i kampen. Vi kan ikke ta sånne utvisninger. Det er oppskriften for å tape ishockeykamper, sier Todd Bjorkstrand til RA.

– Nøler for mye

På tross av null scoringer, på 30 skudd, synes han det var positivt å se lagets innsats.

– Hvordan var kampen, slik du så den?

– Det var god innsats, men vi scoret ikke mål. Vålerenga gjorde en god jobb, de blokkerte mye skudd. Nå har vi to kamper på rad med god innsats, men det er jo seiere vi spiller for, sier Bjorkstrand.

– Hva gjør at dere ikke scorer mål?

– Det er at vi nøler for mye i situasjonene hvor vi kan score mål. De blokkerer også mye skudd. Noen ganger må vi gi motstanderen anerkjennelse for å gjøre en god jobb, sier han.

Sveum: – Skal ha respekt

Kaptein Dennis Sveum tror han kan ha noe av forklaringen på hvorfor det ble to baklengsmål i åpningen av kampen.

– Vi var ikke på i første periode, og gir bort kampen der. Vi var kanskje ikke klare til det som ventet, med situasjonen som er med tilskuere på tribunen. Det er kult å være i hallen, sier Sveum.

Dennis Sveum

Han gir, i likhet med trener Bjorkstrand, anerkjennelse til Vålerenga etter kampen.

– Vi skal ha respekt for måten de vinner på. Da de ledet med to mål handler det om å ri det av, og det klarte de selv om vi dominerte de to siste periodene, sier Sveum.

Mot slutten av kampen fikk Oilers overtall, og tok ut keeper Henrik Holm. Det førte til flere store sjanser, men Tobias Breivold i Vålerenga-målet hadde stengt buret.

Oilers manglet Steve Whitney, Markus Søberg og Christian Wetteland i lørdagens gjenåpningskamp. Det ønsker ikke trener Bjorkstrand å bruke for mye energi på.

– Vi må spille med de spillerne vi har tilgjengelig, slår han fast.

---

Kampfakta

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Stavanger Oilers – Vålerenga 0–2 (0-2, 0-0, 0-0)

DNB Arena, 3176 tilskuere.

Mål: 0–1 (3.30) Mika Partanen (Tommi Taimi), 0–2 (11) Taimi (Partanen, Mathis Olimb).

Skudd: 30–16

Utvisninger: Stavanger Oilers 1 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min., Vålerenga 5 x 2 min

---






Mer fra Dagsavisen