Stavanger Oilers

Dette må Oilers forbedre før Stjernen-kampen

Assistenttrener Juha Kaunismäki mener det hjelper med overtidsseieren mot Grüner.

Stavanger — Oilers står torsdag overfor en vesentlig tøffere utfordring enn tirsdag, da Grüner var gjester i DNB Arena. Selv om bunnlaget i prinsippet skal være enkel motstand for et antatt topplag, måtte Oilers ty til overtid for å dra seieren i land. Kampen endte 4-3, etter Anders Tangen Henriksen avgjorde to minutter ut i spilleforlengelsen.

På tross av to svake perioder mener assistenttrener Juha Kaunismäki det var nødvendig å vinne.

– Det var veldig viktig for oss, spesielt etter tapet mot Storhamar. Vi kan ikke tape to kamper på rad. Grüner spilte bra, og ledet, men vi kom tilbake i kampen. Det var enkle mål vi scoret, og det er positivt.

Juha Kaunismäki

Tirsdagens kamp åpnet med Oilers som prøvde på avanserte trekk, i stedet for det åpenbare og enkle.

– Hva må dere forbedre?

– Stjernen er på et annet nivå enn tidligere. Det laget er ikke det samme som vi møtte i fjor, eller året før. Vi må ha Oilers-hockeyen tilbake. Spille enkelt og skape sjanser, sier Kaunismäki.

Stjernen er ubeseiret

Selvtillit er også viktig mot Stjernen, som oser av nettopp det. Tirsdag slo Fredrikstad-laget Lillehammer 3–2 på overtid, og er dermed Fjordkraft-ligaens eneste ubeseirede lag.

Oilers-assistent Kaunismäki vil se at Oilers stoler på strukturen i laget mot Stjernen, og viser en sterkere disiplin. Det var det lite av de to første periodene mot Grüner. Likevel ser han positivt på at laget evnet å snu kampen og sikre to viktige poeng.

For spillerne er hviletiden kort mellom slagene, med det tette kampprogrammet. Lørdag var Oilers på Hamar og møtte Storhamar. Tirsdag kom Grüner til DNB Arena. Torsdag er det Stjernen i Fredrikstad, før det er hjem til rivaloppgjør mot Vålerenga lørdag.

– Vi må sørge for å gjøre de rette tingene nå. Det handler om å hvile, få kroppen i gang og blir klar til kamp, sier Martin Lefebvre.

Oilers-backen debuterte med tre målpoeng mot Grüner, etter å ha vært ute med skade siden sesongoppkjøringen gikk i gang. Han hadde ikke problemer med foten etter kampen tirsdag, og er klar til ny kamp mot Stjernen.

Canadieren er også tydelig på hva som må forbedres, og beveger seg inn i samme gaten som Kaunismäki.

– Vi må spille enklere. For å få til det må vi vinne duellene på isen, sier Lefebvre.

Med tre poeng, to av dem i overtall, vil han sannsynligvis bli en viktig brikke for Oilers-trener Todd Bjorkstrand mot Stjernen.

Tangen Henriksen med gull

En annen viktig brikke blir Anders Tangen Henriksen, som tirsdag spilte med gullhjelm i Oilers for første gang. Det gikk godt, og han fikk den kampavgjørende scoringen. Det gjør at han beholder hjelmen mot Stjernen. Tangen Henriksen står med fem målpoeng på tre kamper denne sesongen, like mange som Ludvig Hoff.

Kvernevik-gutten Anders Tangen Henriksen er tydelig på at det ikke skal bli noen reprise av tirsdagens poengtap.

– Vi kan ikke starte som mot Grüner, det er bare en kamp som må glemmes raskest mulig, sier Tangen Henriksen.

Han fikk selv en smell i foten før han avgjorde kampen mot bunnlaget, men friskmelder seg selv overfor RA.

– Det var bare en liten trøkk, jeg spiller, slår han fast.

Oilers må klare seg uten Steve Whitney, Nicolai Bryhnisveen og Christian Wetteland.

Stjernen-Oilers har første dropp torsdag klokken 18.00, og kan følges direkte hos RA.

Mer fra Dagsavisen