Stavanger Oilers

Tilbake til DNB Arena med gullhjelm

Tirsdag venter Grüner for Oilers. Da spiller Kvernevik-gutten Anders Tangen Henriksen med gullhjelmen på.

Stavanger — Anders Tangen Henriksen har hatt en solid åpning på sesongen etter at han kom tilbake fra Østlandet etter tre sesonger for Ringerike Panthers og Sparta. På to kamper i åpningen er det blitt fire målpoeng for vingen, som sammen med Ludvig Hoff har vært Oilers’ beste poengplukker. To mål og to assister gjør at han skøyter ut til kampen mot Grüner med gullhjelmen på hodet.

– Jeg føler jeg har fått en god start, og er veldig fornøyd med den, egentlig. Håper jeg kan fortsette på samme måten som jeg har startet, sier Tangen Henriksen til RA.

Det er kort tid mellom slagene for tiden. Lørdag tapte Oilers 4-7 mot Storhamar i CC Amfi. Kamp mot Grüner tirsdag, allerede torsdag er det bortekamp mot Stjernen, før Vålerenga kommer til DNB Arena lørdag for å avslutte en intens kampuke.

Ifølge Henriksen handler alt om å ta vare på kroppen og å se på video mellom oppgjørene. Han synes også det er positivt at kampene kommer på løpende bånd, spesielt etter et tap.

– Det skal bli godt å få en ny kamp, kort tid etter vi gikk på en smell på Hamar, slik vi kan komme oss videre og vise at vi fortsatt er et lag som skal være med og kjempe i toppen, sier Tangen Henriksen til RA.

Bjorkstrand: – Holde oss borte fra utvisningsboksen

Oilers-trener Todd Bjorkstrand er tydelig på hva som må bli bedre etter kampen mot Storhamar. Det er et problem som det også ble snakket om i løpet av oppkjøringen.

– Vi må holde oss borte fra utvisningsboksen, og bidra mer i det defensive spillet, sier Bjorkstrand.

Det er ikke vanlig for Oilers å slippe inn sju mål i løpet av en ishockeykamp, slik som mot Storhamar lørdag. Sist det skjedde var 27. oktober 2020 mot Stjernen. Det var kampen før det begynte å løsne forrige sesong, etter den historisk svake serieåpningen. To av lørdagens scoringer kom i løpet av de seks utvisningene Oilers fikk.

Todd Bjorkstrand

Bjorkstrand er tydelig på at han ønsker å ha spillerne på isen.

– Vi må ikke ta utvisninger i offensiv sone, og må være smartere. Vi kan heller ikke ta utvisninger i undertall, som vi gjorde mot Storhamar. Da skaper vi fem mot tre, og farlige sjanser mot. Vi må tenke mye mer på hva stillingen er og når vi kan ta utvisninger. For å vinne ishockeykamper må vi ha bedre disiplin, sier Bjorkstrand.

Oilers-spillere inn og ut

Det var ikke bare poeng som kostet for Oilers mot Storhamar. Backen Nicolai Bryhnisveen gikk av isen med en skade i overkroppen, og blir ikke med mot Grüner. Han vurderes fra dag til dag om han er klar, og kan bli klar til en av kampene senere i uken. Det skal ikke være snakk om en bruddskade.

Bryhnisveen blir erstattet mot Grüner. RA meldte mandag at den canadiske importbacken Martin Lefebvre debuterer tirsdag. Den franskcanadiske backen, med en fortid i dansk og tysk ishockey, spilte den første perioden mot Lillehammer i første kamp av Oilers-oppkjøringen. Etter det har han vært på sidelinjen med skade. Lefebvre uttalte raskt at han hadde et mål om å rekke seriestart, men nå blir det sesongens tredje kamp i Fjordkraft-ligaen som blir den offisielle debuten.

Daniel Bøen Rokseth deltok ikke på mandagens Oilers-trening på grunn av familieforøkelse. Han var heller ikke med til Hamar lørdag, men Oilers-trener Todd Bjorkstrand håper å se ham i aksjon tirsdag kveld. Det vil også Dan Kissel være, etter han mistet lørdagens kamp grunnet bryllup i nær familie.

Mer fra Dagsavisen