Stavanger Oilers

Krasjlandet uten sentrale spillere

Etter en strålende seriepremiere kom et langt tynnere Oilers kraftig ned på jorden med 7-4 tap for Storhamar. Tross både skader og ventende fødsler fikk også poengkonge Dan Kissel fri for å gå i bryllup.

Oilers stilte nemlig uten backene Daniel Bøen Rokseth (termin for fødsel) og Martin Lefebvre (skade). Så ble Nicolai Bryhnisveen skadet i andre periode og kunne ikke spille mer. Dermed var det normalt svært gode backkorpset til Oilers kraftig svekket. Det utnyttet Storhamar for alt det var verdt.

Anders Tangen Henriksen, som scoret to ganger i kampen, erkjenner at alle fraværene kan ha spilt en rolle for at puckene føk inn i uhørt antall bak Henrik Holm.

– Det var noen navn ute – og det skapte rokering blant backene. Litt kan det nok ha påvirket, men vi har et mannskap som skal kunne score nok til å vinne uansett, sier han til RA.

Assistenttrener Juha Kaunismäki erkjenner også at Oilers nok merket alle fraværene og skaden til Bryhnisveen.

– Det betyr absolutt noe. Noah Aarthun har også vært skadet. Vi spilte på fem backer og det var tynt, sier klubblegenden.

Ledet tre ganger

At Oilers ikke fikk noe med seg hjem til Stavanger, etter å ha ledet tre ganger, gjorde Tangen Henriksen forbannet.

– Enormt frustrerende etter å ha tatt ledelsen tre ganger! Hver gang ble vi tatt igjen og de dro ifra. Vi spilte egentlig en god nok bortekamp til å vinne. Det er akkurat som om vi tok foten av gasspedalen i andre periode og slapp dem inn. Hver gang vi tok ledelsen glemte vi hva vi skulle gjøre. Jeg vet ikke om det handler om mangel på disiplin eller hva, sier den hjemvendte angriperen.

For Oilers så bunnsolide ut fram til det var spilt 16–17 minutter av første periode. Så raknet det etter at Storhamar fikk smaken på mål.

Henrik Holm, som normalt sett aldri gjør en svak kamp, kunne nok i sannhetens navn ha tatt et par av scoringene som gikk inn. Spesielt den ene fra død vinkel var han uheldig på. Tangen Henriksen tar likevel sin keeper i forsvar.

– Han hadde også noen redninger som holdt oss inne. Det er vi foran ham som må bli bedre.

Juha Kaunismäki beskrev kampen ganske så treffende da han sammenlignet den med en berg og dalbane. Han mener Oilers absolutt burde hatt muligheten for å vinne – om de hadde tatt rette valg og vært mer skjerpet.

– Vi fikk 2–0 fort. Så trodde vi kanskje at det skulle bli lettere enn hva det ble. Storhamar trykket på etter det andre målet og fikk momentum. Vi var ikke smarte nok i gjennomføringen her. Nå har vi noen lekser å gjøre på hvordan å gjennomføre når vi leder borte mot Storhamar.

Kaunismäki innrømmer at keeper Henrik Holm ikke hadde sin beste dag på jobben, men peker samtidig på det åpenbare.

– Det var litt det samme med hele gjengen. Ikke bare Holm. Alle svingte i prestasjonene. Han hadde noen gode redninger også. Så var vi passive og kollapset. Vi fikk utvisninger på feil tidspunkt. Her må vi evaluere og lære, sier Kaunismäki – og fortsetter:

– Storhamar var også gode. Det skal vi ikke glemme. De fortjente å vinne. Det er stor forskjell på dem med Patrick Thoresen på isen i forhold til slik de framsto uten ham i oppkjøringen.

Forsvarer Kissel-fri

At Dan Kissel lørdag fikk fri for å gå i et bryllup i familien var noe trenerne til Oilers ikke ønsket å kommentere. Sportsdirektør Pål Higson erkjenner at det var en vanskelig beslutning å ta.

– Det var selvsagt en vurdering som måtte gjøres. Jeg sa ja til hans sterke ønske om å delta i dette bryllupet, ettersom han er en spiller som har gitt alt for oss i årevis og aldri bedt om noe tilbake – noen gang. Dette var kamp nummer to i en lang sesong og jeg synes ut ifra en arbeidsgivers perspektiv at det var rett valg. Det mener jeg ennå, men spørsmålet må selvsagt stilles når vi endte opp med å tape kampen. Det skjønner jeg, sier Higson til RA.

Oilers kan uansett rette opp mye kommende uke. Da står Grüner, Stjernen og VIF på menyen i en hektisk periode.

---

FAKTA:

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Storhamar – Stavanger Oilers 7–4 (1-2, 4-2, 2-0)

CC Amfi, 1316 tilskuere

Mål: 1. periode: 0–1 (10) Anders Tangen Henriksen (Magnus Hoff), 0–2 (11.44) Tommy Kristiansen (Sander Dilling Hurrød, Kristian Østby), 1–2 (17.24) Mats Larsen Mostue (Patrick Thoresen, Eskild Bakke Olsen).

2. periode: 2–2 (21.25) Rasmus Ahlholm (Olsen, Sander Vold Engebråten), 2–3 (24.31) Jarrett Burton (Ludvig Hoff, Henriksen), 3–3 (29.56) Olsen (Thoresen, Ahlholm), 3–4 (30.32) Henriksen, 4–4 (32.18) Eirik Salsten (Mikael Zettergren, Jimmy Andersson), 5–4 (36.14) Patrick Rørbu Elvsveen (Sondre Bjerke, Simen Andre Edvardsen).

3. periode: 6–4 (45.02) Robin Haglund (Elvsveen), 7–4 (59.14) Salsten (Zettergren).

Utvisninger: Storhamar 3 x 2 min., Stavanger 6 x 2 min.

Skudd: 30–23

---






Mer fra Dagsavisen