Stavanger Oilers

Legger opp etter korona – har funnet ny retning

Stavanger-gutten Even Myreng Kjellesvik (23) skal ikke tilbake på isen etter koronasykdommen. Nå er han allerede i gang med det neste kapittelet.

Stavanger — I november 2020 kom det et smitteutbrudd i Fjordkraft-ligaen, hvor cirka halvparten av spillerne i Sparta ble smittet av koronaviruset. Blant dem var Stavanger-gutten Even Myreng Kjellesvik. 23-åringen har astma, og har ikke klart å få den nødvendige lungekapasiteten tilbake. Det gjør at han nå har lagt skøytene på hyllen.

– Jeg har ikke valgt så mye selv, kroppen tåler det ikke. Jeg har ikke noe valg, nå er det på tide å prøve å finne på noe annet. Det er trist, men jeg må finne på noe annet når kroppen ikke tåler det, sier Myreng Kjellesvik til RA.

Karrieren hans er langt fra en parentes. Høsten 2019 valgte backen å dra til Finland for å satse videre, etter tre sesonger med A-lagskamper i DNB Arena. I øst sto SaPKo for tur, som er en klubb i nivå to-ligaen Mestis. Etter en sesong der dro han tilbake til Norge, men ikke Stavanger. Sarpsborg og Sparta i Fjordkraft-ligaen ble neste stoppested for den offensive backen. Det er en klubb som er godt kjent for ham, ettersom faren (Kjell Erik Myreng) har spilt der tidligere.

Tøff periode for Myreng

Etter hvert som sesongen 2020/21 kom i gang, noe forsinket, kom det første smitteutbruddet i Sparta. Etter det har ikke backen fra Stavanger spilt én eneste kamp.

Nå er karrieren på isen over, og Myreng Kjellesvik synes ikke det har vært en enkel prosess.

– Jeg slet litt med det i starten, men etter å ha hatt det slik det var i flere måneder er jeg mer glad for å ha et tilnærmet normalt liv nå. Det var tøft i starten, men tok lang tid før jeg innså at det kanskje ble en realitet. Jeg er heldig med at jeg er veldig interessert i skole, og synes det er gøy. Det er heldigvis noe annet å få tankene over på i disse tider.

Ny karriere

Den målbevisste 23-åringen har gått i gang med en ny karriere. Riktignok får han ikke bruk for skøyter, men han merker selv det kommer godt med å ha rutiner og innsats med seg fra toppidretten.

– Nå har jeg begynt på siviløkonomstudiet på BI, og har kost meg der så langt. Jeg er relativt glad i skolen, og er glad for å ha noe å gjøre i stedet for ishockey, sier han.

Studenten brukte ikke lang tid på å finne ut at det var riktig å gå for noe innen økonomi og finans.

– Jeg er glad i tall, og studiet har alltid fascinert meg. Jeg har alltid hatt lyst å kombinere det med ishockey, eller begynne med studiet etter hvert. Det har vært kjempegøy så langt. Det hjelper å være glad i skolen, det skader jo aldri, sier han optimistisk.

Listen over idrettsutøvere som har lyktes i næringslivet etter karrieren er lang. Her lokalt er det fremste eksempelet tidligere sandvolleyballspiller Bjørn Maaseide, mens Kværners konsernsjef, Karl-Petter Løken, spilte fotball på toppnivå i Rosenborg flere år.

Jobbmuligheter med ishockey?

Myreng Kjellesvik synes økonomi virker spennende, men lukker ikke døren for jobbmuligheter i idretten.

– Er du helt ferdig med ishockey?

– Nei. Nå trenger jeg en liten pause for hodets del, for å koble helt ut. Jeg har mange venner fra ishockeyen, i flere land, så jeg følger mye med. Jeg er ikke helt ferdig, føler jeg. Det hadde vært gøy å få jobbe innen ishockey en dag, om det er noe som passer meg, sier Myreng Kjellesvik.

Sterkere mentalt etter korona

Nå håper han det neste steget blir å ikke føle seg begrenset i fysisk aktivitet, slik han kan gjøre mer som han ønsker.

– Hva har du lært gjennom det du har opplevd de siste ti månedene?

– Det er et godt spørsmål. Jeg har blitt mye tøffere i hodet. Det har vært mye svingninger, med litt av hvert. Jeg har lært meg å ikke tenke så mye på tingene som jeg ikke kontrollerer selv. Det har vært tøft å se hva jeg har lært, men jeg har definitivt blitt bedre på å la ting være. Spesielt de tingene jeg ikke har kontroll på selv, sier den tidligere Oilers-spilleren.

---

Even Myreng Kjellesvik

Født: 2. juni 1998

Fra: Stavanger

Yrke: Økonomistudent, nå tidligere ishockeyspiller.

Tidligere klubber: Stavanger Oilers, Manglerud Star, SaPKo og Sparta.

---






Mer fra Dagsavisen