Stavanger Oilers

Kongen ønsket sitt hoff velkommen tilbake med fest

Endelig var fansen for alvor tilbake i DNB Arena etter pandemien. Tommy Kristiansen (32) og Oilers kvitterte med fest og 6-0 i seriepremieren.

Stavanger — Ikke siden pandemien startet i mars 2020 har det vært tilskuere i større antall inne i DNB Arena, men til torsdagens serieåpning mot MS var endelig dagen her. 1850 slapp inn. Ordfører Kari Nessa Nordtun talte til publikum på isen før kampstart og scenen var satt. Ut over i sesongen vil nok det antallet øke.

Hovedrollen inntok selvsagt Tommy Kristiansen. Kongen av DNB Arena. Den kanskje største publikumsfavoritten i klubben banket inn to scoringer – og jaget lenge hat trick.

Jeg var som et barn i en leketøysforretning.

—  Tommy Kristiansen

Kristiansen legger ikke skjul på at dette var en dag han virkelig har gledet seg til. Publikum elsker ham, men den kjærligheten er så i aller høyeste grad gjensidig.

– Det betyr alt å spille for publikum igjen. Jeg var som et barn i en leketøysforretning. For en med min spillestil er fansen helt avgjørende, sier Kristiansen.

Sugen på tre

Han var så til de grader på jobb på «kontoret» mot MS. Dette var tungvektere mot lettvektere. Oilers og Kristiansen gjorde som de ville.

– Jeg skal innrømme at jeg var sugen på scoring nummer tre for kvelden, men det viktige var at dette var en så god prestasjon. Vi har fire gode rekker og en veldig bra tropp.

DNB Arena

Oilers ledet 3–0 alt etter den første perioden. De pepret MS-keeper Lars Haugen såpass heftig at den tidligere landslagsmannen og KHL-spilleren ble tatt av etter 33 minutter. Selv i overtall slet motstanderne. De fikk ikke etablert og Oilers var farligere med fire på isen. Det siste tror Kristiansen handler om bredden i stallen. At kompisen Haugen ble tatt ut gliste han av.

– Det var ganske spesielt med Lars. Han er en strålende fyr og en god kompis, men jeg må innrømme at jeg koste meg litt da han ble tatt ut, sier en glisende Kristiansen.

Mental prøvelse for Holm

En som ikke fikk det like travelt var Oilers-keeper Henrik Holm. Kun 12 skudd måtte han stanse på 60 minutter.

– Dette gikk nøyaktig som planlagt. Vi var aggressive og bare kjørte på. For min egen del ble selvsagt kvelden ganske rolig. Det handlet helt klart mer om det mentale enn det fysiske. Så var det ikke sånn at MS ikke hadde noe utenom de skuddene som kom. Det var noen utenfor og noen som ble blokkert av våre spillere, sier Holm.

Også keeperkjempen pekte på at dette var bunnsolide greier fra Oilers. Han legger heller ikke skjul på at det utgjorde en enorm forskjell å ha fansen tilbake på tribunen.

– Du merker veldig forskjell. Helt nydelig å ha dem tilbake. Vi får masse energi av det og fikk en fantastisk støtte, sier Holm.

Henrik Holm

Det eneste virkelige minuset ved premieren var at Daniel Bøen Rokseth fikk seg en smell i hodet etter en duell med Steffen Thoresen i første periode. Han spilte ikke mer og må nok sjekkes før oppgjøret mot Storhamar til helgen.

Den kampen blir nok uansett langt tøffere på den store borteisen i CC Amfi.

– Det blir noe helt annet. Nå må vi være så kjedelige å si at vi tar dette kamp for kamp i starten, sier Kristiansen – som mener det er umulig å spå om styrkeforholdet så tidlig.

– Spør meg igjen rundt jul!

Holm vet også at det kommer tøffere motstandere enn MS i ukene og månedene som kommer.

– Storhamar blir en tøff kamp. Det er alltid det. Nå skal vi ha en rolig økt fredag og så skal vi legge ned en like god innsats der lørdag. Da har vi gode muligheter, sier Holm.

Det har han sannsynligvis helt rett i.

---

FAKTA:

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Oilers-MS 6–0 (3-0, 2-0, 1-0)

DNB Arena, 1850 tilskuere

Mål: 1. periode: 1–0 (05.28) Nicolay Bryhnisveen (Klavestad, L. Hoff), 2–0 (07.53) Tommy Kristiansen (Klavestad, L. Hoff), 3–0 (13.30) Kristiansen (Karlsen, Kissel).

2. periode: 4–0 (32.47) Jarrett Burton (Hoff, Kristiansen), 5–0 (39.17) Dan Kissel (Klavestad).

3. periode: 6–0 (58.30) Markus Søberg (Østby, Tangen Henriksen).

Dommere: Robin André Berg og Stian Andre Holter Barstad.

Skudd: 48–12

Utvisninger: Oilers 7x2 min. MS 5x2 min.


---






Mer fra Dagsavisen