Stavanger Oilers

Tydelig Oilers-keeper: – Nå skal vi vinne

Oilers spiller de siste kampene i sesongoppkjøringen på Hamar denne uken. Først ut er Storhamar torsdag.

Stavanger — Oppkjøringen til Oilers har båret preg av mange spillere borte, og uteblivende produksjon i overtallsspillet. I torsdagens treningskamp mot Storhamar har Henrik Holm en klar bestilling.

– Det er bra med gode tendenser, men her i Oilers skal vi ikke gjemme oss bak prestasjoner. Nå skal vi vinne sammen. Vi starter serien på null uansett, men det skaper godfølelse og selvtillit, sier Holm.

Etter tre oppkjøringskamper har Oilers tapt to (Lillehammer og Stjernen) og spilt uavgjort mot Lillehammer. Nå ønsker Holm og resten av Oilers å komme i gang med seierne for sesongen.

Selv får han sine første kamper med Oilers i 2021/22-sesongen denne uken. Holm har nemlig vært hos tidligere Oilers-trener, Petter Thoresen, på landslagssamling. Der spilte han to oppkjøringskamper før OL-kvalifiseringen, som endte med at danskene trakk det lengste strået og sikret OL-billett.

– Det er deilig å være tilbake. Jeg fikk stått to gode kamper mot Latvia, men det var trist vi ikke klarte å kvalifisere oss til OL, sier keeperen.

Nye regler krever tydelig kommunikasjon

Til tross for null kamper med Oilers denne sesongen er formen naturligvis fin.

– Jeg føler meg veldig fin, og klar. Nå skal det bli godt å få noen kamper til å samkjøre med backene og få det inn med laget.

Henrik Holm

Nytt for året er at keeperne ikke får like mye frihet bak målet. Nå er det markert et eget område hvor Holm og hans keeperkollegaer får lov å være i pucken. Intensjonen med regelen er å skape mer målfarlige situasjoner på kontringer, siden målvakter stadig utvikler seg og blir bedre med spaken (keeperens kølle). Det er bare en av flere endringer som er gjort, for å tilpasse reglene slik det ikke skal være store forskjeller mellom regelbøkene internasjonalt.

Oilers-keeperen vet hva som må gjøres for å tilpasse seg situasjonen.

– Fikk testet de nye reglene på liten bane i Riga. Det fører til at keeperen må ha tydelig kommunikasjon med forsvaret på hvem som skal ta hvilke pucker. Dommerne vil også være ekstra oppmerksomme på de nye reglene, sier Holm.

Oilers’ keepersituasjon

Det er også en endring i keepersituasjonen til Oilers. Holm håper den mangeårige keeperkollegaen, Jonas Wikstøl, blir frisk etter hodeskaden. Den har holdt den unge keeperen på sidelinjen siden mars 2020. Nå er Joona Partanen hentet inn som ny kollega for Holm, i tillegg til junioren Benjamin Boxill.

– Det er spennende å jobbe med Joona. Jeg ser ikke at min situasjon har endret seg noe særlig, det er tøff konkurranse i Oilers, slår Holm fast – før han legger til:

– Joona er fin å sperre med. Jeg er utrolig heldig med begge.

Oilers møter Storhamar (torsdag), Lillehammer (lørdag) og Vålerenga (søndag). Det er de siste treningskampene for Todd Bjorkstrands menn før Fjordkraft-ligaen starter. I DNB Arena åpner sesongen med Oilers-Manglerud Star 16. september.


Mer fra Dagsavisen