Stavanger Oilers

Spesielt én ting trekker Kaunismäki fram etter Oilers-tapet

Oilers tapte 4-3 på straffer mot Stjernen. Assistenttrener Juha Kaunismäki trekker fram en viktig kvalitet som spillerne viste.

Stavanger — Det ble tap på straffer for Oilers mot Stjernen i lagets tredje oppkjøringskamp før Fjordkraft-ligaen. Det gjenstår fortsatt tre treningskamper før den første tellende spilles, men i torsdagens oppgjør hentet Oilers seg tilbake tre ganger etter å ha havnet under. Den egenskapen imponerer assistenttrener Juha Kaunismäki.

– Vi er kjempefornøyd med det. Denne sesongen blir det tøffe kamper. De har sterke utlendinger. Vi har også Frisk, Vålerenga, Lillehammer og Storhamar som skal spilles mot i løpet vinteren. Vi må være litt smartere, men det viktigste nå er at vi står for hverandre. Uten det har vi ingenting, sier Kaunismäki til RA.

Han ledet laget sammen med Lubos Pisar i Todd Bjorkstrands fravær. Hovedtreneren er nemlig i Oslo for å være en del av den danske landslagsledelsen under OL-kvalifiseringen.

Oilers’ innsats

Tidligere Oilers-kaptein Kaunismäki trekker fram flere gode tendenser han så i spillet.

– Først og fremst liker jeg innsatsen vi hadde, det er positivt. Vi lå under tre ganger og kom tilbake. Fem mot fem-spillet er det mye bra med, men vi er altfor mye i utvisningsboksen. De scoret to mål i overtall, vi hadde ingen selv om vi fikk en del muligheter. Det er en prosess, men noe vi må være bedre på. Vi må bruke sjansene når vi får dem.

Juha Kaunismäki

– Hva var bedre mot Stjernen, enn forrige helg mot Lillehammer?

– Fem mot fem var vi bedre. Jeg synes vi var gode mot Lillehammer også, der kontrollerte vi kampene i vanlig spill. Stjernen var ikke mye i offensiv sone, utenom i overtall. Det er utvisningene som ødelegger. Det tar energi, og er noe vi må være mye flinkere og smartere på, forklarer Kaunismäki.

Nykommeren Steve Whitney fikk også fart på poengproduksjonen. Amerikaneren assisterte Ludvig Hoffs utligning, og var selv mannen som sikret overtid i Stjernehallen med 3-3-scoringen.

– Han gir alt. Det er kult han fikk mål og assist. Det gir selvtillit i et nytt lag, sier vikartreneren om Whitneys bidrag.

Oilers-juniorene

Oilers har spilt alle treningskampene uten Henrik Holm, Kristian Østby og Daniel Bøen Rokseth. De er med i Petter Thoresens landslagstropp. Importbacken Martin Lefebvre mister tiden fram mot seriestart med en skade i foten, mens Dan Kissel ble hjemme i Stavanger torsdag.

Situasjonen har ført til at flere unggutter er tatt opp for å bli med. Noah Bergesen Aarthun (back på juniorkontrakt), Ask Trettenes, (back), William Kuisma (løper) og Sander Husebø (løper) fikk sjansen igjen mot Stjernen etter lagets Kristiansand-tur forrige helg. Nils Høva fikk være med som sjuendeback i torsdagens kamp, og Benjamin Boxill (juniorkontrakt) var reservekeeper.

– Er det noen av ungguttene som har imponert deg spesielt?

– Jeg synes Noah Bergesen Aarthun spilte veldig bra, og Ask Trettenes har gjort det godt med Patrick Ulriksen. Fjerderekken leverte også bra, så alle er absolutt godkjent. De gjør jobben sin bra mot et sterkt Stjernen, sier Kaunismäki.

Neste helg spiller Oilers «Pre Season Trophy» på Hamar. Der venter arrangøren Storhamar, Lillehammer og Vålerenga.

– Det er da vi ser hvordan vi ligger an, sier «Kaunis».

Laget drar hjem fra Østlandet fredag. Landslagsspillerne spiller kamper fredag og søndag, etter 4-1-seieren mot Sør-Korea torsdag kveld. Der hadde Stavanger-gutten Mathias Trettenes assist på det norske utligningsmålet.

---

Kampfakta

Treningskamp, ishockey.

Stjernen-Oilers 4–3 e.str. (1-0, 1-1, 1-2, 0-0)

Stjernehallen.

Mål: 1–0 (18.41) Arttu Niskakangas, 1–1 (27.04) Magnus Hoff (straffeslag), 2–1 (35.11) Kevin Davies, 2–2 (46.33) Ludvig Hoff, 3–2 (50.29) Mikael Mikalsen, 3–3 (51.39) Steve Whitney.

Avgjørende straffe: Austin Cangelosi

Skudd: 27–35

Utvisninger: Stjernen 5 x 2 min., Oilers 8 x 2 min.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: