Stavanger Oilers

Dette må Oilers forbedre før seriestart

Oilers reiser hjem til Stavanger med et 4-1-tap og 2-2 i lørdagskampen mot Lillehammer.

Lørdag hadde Oilers muligheten å revansjere seg etter fredagens 4-1-tap mot Lillehammer. Det så lenge lyst ut, og fram til tredje periode ledet Oilers 2–0. I tredje periode kom Lillehammer inn i kampen, og leverte to mål. Det førte til 2-2, og dermed turneringsseier for Lillehammer.

– Jeg synes det var litt som fredagens kamp. Vi startet bra, med en god førsteperiode. Andre periode var bedre enn fredagens, men vi gikk ned i tempo. I stedet for å vinne kampen, som vi burde, gjorde vi noen feil og spiller en 2-2-kamp, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand til RA.

Se videointervjuet med Todd Bjorkstrand her:

Markus Søberg brukte anledningen til å åpne sin egen målkonto.

– Det var deilig, jeg pleier ikke være så god i forsesongen. Det har føltes bra, så er forhåpentligvis noe å bygge på, sier Søberg.

Han peker, som Oilers-treneren, på sterke åpninger av kampene i KIK Trophy.

– Jeg synes vi styrte begge førsteperiodene ganske bra, og spilte bra ishockey. Det er nesten midtsesongform. Det hjelper lite når vi kollapser i andre og tredje periode, hver gang. Det er mye å jobbe med, sier Søberg.

Bjorkstrand vil ha mer mål

Trener Bjorkstrand er tydelig i bestillingen på hva laget skal bli bedre på. Oilers har første kamp i Fjordkraft-ligaen16. september. Da venter Manglerud Star.

– Vi må jobbe med å være bedre i overtall, selv om jeg liker måten vi flytter pucken på. Jeg synes vi kommer bra inn i offensiv sone, men vi skyter ikke pucken nok fra midten av isen på blålinjen. Det må vi gjøre. Vi må ha mer etablert spill, og trenger å score flere mål. Vi har spilt to kamper og har tre scoringer. Det er ikke nok. Vi må være raskere med beslutningene, og få kropper inn foran mål. Det blir ikke alltid pene mål, men vi må være direkte. Vi må ønske å score, sier amerikaneren – før han legger til:

– Det var mange positive ting. Jeg synes vi spiller med et godt tempo, og legger mye press på Lillehammer. Vi må bare fullføre mer av sjansene våre.

– Hva skal dere jobbe med de neste dagene?

– De tingene jeg nevnte. Vi skal jobbe med kondisjonen, overtall og å score mål. Nå skal vi reflektere over disse to kampene, og lage en liste, sier Bjorkstrand.

Se videointervju med Markus Søberg her:

Oilers-vingen Søberg er klar på hva han ønsker å se mot Stjernen, som han tror er bedre enn helgens motstander.

– Det er å finne et mer stabilt nivå. Vi har veldig høyt høyestenivå, men fryktelig lavt bunnivå. Vi må finne noe i midten der. Stjernen er et bedre lag enn Lillehammer, sier Søberg.

Backskader for Oilers

Treningskampene på Sørlandet, som skulle vært en turnering med Frederikshavn White Hawks og Herning Blue Fox, endte også med et par smeller for Oilers. I fredagens kamp måtte importbacken Martin Lefebvre av etter en smell. Han skal være klar for spill igjen i løpet av noen dager. Lørdag var det Patrick Ulriksen som måtte ha hjelp av isen.

– Jeg vet ikke hvordan det går, jeg tror bare det var en hard takling på foten til Patrick. Vi får vente noen dager og se, sier Bjorkstrand.

Tommy Kristiansen åpnet en annen konto i lørdagens kamp. Mot slutten av første periode ble han og Spencer Humphries sendt i dusjen etter et lite slagsmål. Det var den første slåsskampen for Oilers denne sesongen.

---

Kampfakta

Treningskamp, ishockey.

Lillehammer – Oilers 2–2 (0–2, 0–0, 2–0)

Idda Arena.

Mål: 0–1 (1. min.) Markus Søberg, 0–2 (10. min.) Magnus Hoff, 1–2 (52. min.) Mads Homdrom, 2–2 (54. min.) Joakim Eidsa.

Skudd: 17–23

Utvisninger: Lillehammer 4 x 2 min., 1 x 5 min., 1 x 20 min., Oilers 4 x 2 min., 1 x 5 min., 1 x 20 min.

---