Stavanger Oilers

Fikk ny kontrakt – vil gjøre seg fortjent til mer spilletid

Jonas Wikstøl (22) blir værende i Oilers i minst ett år til.

Stavanger — Keeperen fra Oslo mistet hele fjorårssesongen på grunn av hjernerystelse. Etter ett år utenfor laget og på utgående kontrakt, måtte klubben velge om de ville beholde han eller ikke. Wikstøl selv er glad for at han blir satset på, også i 2021-2022-sesongen.

– Jeg trives veldig godt her. Vi er en fin kompisgjeng, med en god treningshverdag og mange flinke folk rundt oss. Så er vi et godt lag, det hjelper litt det også, sier Wikstøl til RA.

Utrygg situasjon

Et langvarig skadeopphold kombinert med utgående kontrakt, er en utrygg situasjon for en ishockeyspiller. Keeperen hevder likevel at han har holdt hode kaldt gjennom vinteren og våren.

– Jeg har ikke brukt mye tid på å tenke på kontrakter og sånt. Jeg har jobbet målrettet for å trene meg opp igjen til å bli frisk. Det er nok den beste måten å vise for klubben at jeg er klar for å komme tilbake også, slår han fast.

Tidligere Oilers-keeper Theo Rooseboom de Vries har nå flyttet hjem til Østlandet og skal den kommende sesongen spille for moderklubben Lørenskog i 1. divisjon.

Læremester Henrik Holm

Wikstøl har forhåpentligvis mange år foran seg som ishockeykeeper. I Oilers har han alle forutsetninger for å bli veldig god på plass. Likevel har han måttet finne seg i å være et klart andrevalg hos trener Todd Bjorkstrand. Landslagskeeper og Wikstøls kollega, Henrik Holm, er blant Fjordkraftligaens aller beste keepere. Wikstøl ser på det som positivt å ha en så god spiller å strekke seg etter i hverdagen.

– Holm er utrolig god, så jeg har mye å lære av han. Jeg er veldig heldig som får trene med han så mye som jeg gjør, erkjenner han.

– Føler du at du nærmer seg å kunne utfordre Henrik Holm og skape litt kamp om førstekeeper-rollen?

– Jeg er blitt 22 år og jeg blir bedre og bedre, men det er nok fortsatt et stykke til jeg kan utfordre Holm skikkelig. Jeg jobber så hardt jeg kan for å gjøre meg fortjent til flest mulig kamper. Forhåpentligvis får jeg lønn for strevet, sier keeperen.


Mer fra Dagsavisen