Stavanger Oilers

Oilers tar ferie etter hardkjør: – Bedre rustet

Spesielt to spillere har imponert fysisk trener Eirik Haukali, som mener hele Oilers-laget er en helt annen plass fysisk nå enn i fjor.

Stavanger — Denne uken avsluttes barmarkstreningen i Oilers før sommeren, og fysisk trener Eirik Haukali er imponert over hvordan spillerne klarte å snu om fra forberedelser til videre sesong til tung fysisk trening.

– Det har vært veldig bra. Utgangspunktet var en kjedelig avslutning av sesongen, hvor vi ikke fikk sluttspill. Da ble det pause og rett på trening. Det er umotiverende. Vi gikk rett i gang med to treninger til dagen, og jeg er imponert over at de har resatt og begynt å tenke neste sesong allerede. De har møtt godt opp og vært motiverte hele tiden. Vi har kjørt mellom ni og ti økter i uken i ti uker nå, sier Eirik Haukali til RA.

Sommeris i DNB Arena

Han forteller videre at de har variert treningsopplegget for å gjøre det mer interessant for spillerne. En lang vinter og vår som ble preget av koronastengt toppidrett har ikke dempet treningsinnsatsen. Den fysiske treneren, med en mastergrad i idrettsvitenskap hvor han spesialiserte seg på trening utenfor isen for ishockeyspillere, er fornøyd med at isen i DNB Arena var til disposisjon denne oppkjøringen.

– I år har vi fått være på is, det har vært en forskjell. Vi har vært på is to ganger i uken, det har hevet kvaliteten på opplegget. Det er jo der vi skal være gode, så jeg håper det blir slik framover også, forteller Haukali.

– Hvilket utgangspunkt har dere i år i forhold til tidligere?

– Vi kommer nok mye bedre rustet i år, særlig kontra fjoråret. Da trente vi ikke sammen engang. Nå har vi trent som en gruppe i ti uker. Det gir mer å trene med lagkompisene, for vi har en indre justis for å trene hardt. Det er mange ledere i laget som tar tak. Jeg trenger ikke motivere dem til å gjøre jobben, jeg må bare komme med et opplegg. Det er en selvstendig og god gruppe det er veldig lett å trene. Fysisk er vi på en helt annen plass enn i fjor. Kvaliteten på opplegget har også hevet seg fra tidligere år. Det med is gjør også at vi får en helt annen kvalitet. Når vi kommer på isen i august trenger vi ikke lære å gå på skøyter på nytt. Det er med i treningshverdagen, sier han.

– Sveum ser fem år yngre ut

– Er det noen spillere som har overrasket deg?

– Det er så vanskelig å framheve enkeltnavn, men en som har tatt noen syke steg fysisk er Thomas Berg-Paulsen. Dennis Sveum ser fem år yngre ut. Etter han avsluttet forrige sesong har han trent hver eneste dag, og er en sykt viktig leder for oss. Sveum gjør jobben min veldig enkel. Ungguttene har også gjort det godt. Det er ingen gratispassasjerer her, alle er med og bidrar, sier Haukali.

Når spillerne tar ferie betyr det ikke at de ligger i ro. Alle får én uke ferie hvor de selv holder seg litt i aktivitet. Etter ferieuken venter det et skreddersydd opplegg som er tilrettelagt hver enkelt spillers behov og fasilitetene som er tilgjengelige i nærheten.

Ti uker med hard sommertrening er uansett ved veis ende.

– Jeg tror begge parter trenger en ferie nå, ler Haukali.

Mer fra Dagsavisen