Stavanger Oilers

Dette sier Nicolai Bryhnisveen om egen framtid

Backen står uten kontrakt i Oilers for den kommende sesongen.

Stavanger — En av spillerne som ikke har fått sin skjebne avgjort i Oilers ennå er Nicolai Bryhnisveen (29). Han avsluttet forrige sesong i den britiske klubben Coventry Blaze, som hadde en komprimert serie med sluttspill i månedene etter den norske ishockeysesongen ble avlyst. Nå venter han på en avklaring.

– Det er ikke så spennende, og så mye å fortelle ennå. Det tar litt tid, og det er ikke noen spesiell grunn hvorfor. Da jeg var i England var det litt på pause, og etter jeg kom hjem har jeg trent med laget. Jeg har en god dialog med Pål Haukali Higson, og agenten min har en god dialog med ham, sier Nicolai Bryhnisveen til RA.

Jeg har gitt beskjed om at jeg vil være i Stavanger ut karrieren.

—  Nicolai Bryhnisveen

29-åringen fra Oslo lar seg ikke stresse av at situasjonen ikke er avklart. Han beskriver det som en del av sportens verden.

– Vi er midt i det, så det er ingen grunn til å stresse. Det drøyer litt, så får vi håpe det ordner seg, sier han.

Stavanger ut karrieren?

Ifølge Bryhnisveen, som virkelig har funnet seg til rette i Stavanger, er det heller ikke andre klubber i bildet for øyeblikket.

– Jeg har gitt beskjed om at jeg vil være i Stavanger ut karrieren, jeg trives såpass godt. Det er min førsteprioritet. Det er det jeg ønsker, og jeg håper det skjer, sier backen.

Han kom til Oilers før 2019/20-sesongen. Debutsesongen i klubben ble kronet med et suverent seriegull, tidlig i april. For Bryhnisveen ble det 37 kamper, hvor han til sammen produserte 14 målpoeng, før sesongen ble avlyst. Forrige sesong tok han produktiviteten opp ett hakk, og leverte 17 målpoeng på 24 kamper.

– Er det en langtidskontrakt dere forhandler om?

– I utgangspunktet forhandler vi ikke for øyeblikket, for ting er ikke klart med budsjett og alt mulig. Nå må vi bare vente og se litt. Dialogen er god. Jeg føler meg ønsket, og jeg ønsker å bli her. Jeg tror det ordner seg, sier en optimistisk Bryhnisveen.

Etter hjemkomsten fra England og det britiske sluttspillet har han vært med på Oilers’ sommertreninger.

– Hva er det som gjør at det tar tid å få på plass en ny avtale?

– Det må du nesten spør Pål om, for det vet ikke jeg. Dialogen vår er god, og jeg tror det kommer til å ordne seg. Utenfor kan det virke rart, men det er ikke alltid så enkelt, sier 29-åringen.

Higson jobber med løsning

Oilers’ sportsdirektør, Pål Haukali Higson, mener det er en kombinasjon av flere faktorer som gjør at det ennå ikke er avklart for Bryhnisveen.

– Hva står det på?

– Det er delvis økonomi og spillere, hvor vi skal havne. Vi jobber med å finne en løsning, derfor tar det tid før det eventuelt kommer i mål.

Den canadiske backen Martin Lefebvre er allerede hentet inn, og blir den utenlandske forsterkningen på backplass. Han erstatter Chris Rumble den kommende sesongen. Oilers har i tillegg forlenget med den landslagsaktuelle backen Daniel Bøen Rokseth. Backene Dennis Sveum, Patrick Ulriksen, Kristian Østby, Jeppe Meyer, Andreas Klavestad og Jonas Slettebø Haughom har A-lagskontrakt for den kommende sesongen. Sistnevnte er utlånt til Ringerike Panthers, som rykket opp og dermed overtok Narviks plass i Fjordkraft-ligaen. Backen Noah Bergesen Aarthun fra juniorakademiet blir med A-laget på juniorkontrakt.


Mer fra Dagsavisen