Stavanger Oilers

Nå er Oilers’ Karlsen på plass

Christoffer Karlsen er ett av de nye tilskuddene i Oilers. Nå har han kjøpt leilighet i Stavanger.

Stavanger — Den 170 centimeter høye vingen har allerede tatt med seg samboeren og flyttelasset til Stavanger. Nå er et nytt kapittel i gang i 23-åringens liv.

– Nå har jeg kjøpt leilighet i Stavanger med samboeren min. Vi tok en sjanse med å kjøpe, for vi kjenner jo ikke så godt til Stavanger. Det viste seg å være en smart beliggenhet med kort vei til både universitetet, bakeriet, hallen, sentrum og motorveien, sier Karlsen til RA.

Nærheten til universitetet er fornuftig, ettersom samboeren skal studere der.

Jeg er en toveisspiller som kan produsere poeng.

—  Christoffer Karlsen

Karlsen kommer fra Sarpsborg, men har tidligere bodd i den svenske byen Jönköping. Der spilte han juniorhockey for HV71. Samme klubben har Oilers-spiller Tommy Kristiansen også spilt for. Han er søskenbarnet til Karlsens far. Etter oppholdet i Sverige hadde 23-åringen et kort opphold i den amerikanske juniorligaen USHL før han dro hjem til Sparta. Den ferske Oilers-spilleren har fem sesonger bak seg i moderklubben, og har ennå ikke blitt ordentlig kjent med sin nye by.

– Det er en pandemi, så det er begrenset hva vi har fått gjort. Vi har vært ute for å spise litt, og har selvsagt sett sentrum. Det var ganske enkelt å komme seg dit med bussen også. Alt blir enklere når man kommer i gang skikkelig. Det er godt vi har kommet til Stavanger nå, så får vi bli kjent med byen før sesongen, sier han.

Trives i Oilers-hverdagen

Selv om det er noen måneder til pucken droppes i første seriekamp har oppkjøringen kommet godt i gang. Karlsen er rask med å skryte av sin nye klubb, og fasilitetene rundt.

– Her er det ingenting å klage på. Oilers oppfyller alle de fysiske ønskene mine. Jeg får utvikle meg på det jeg er god på. Jeg må gå rundt backene. Jeg er jo 170 centimeter, så jeg kan ikke gå i kroppen mot backer på 190. Jeg må bli mer eksplosiv og hurtigere. For meg handler det om å bli raskere fra A til B. Jeg har en god dialog med den fysiske treneren om planen. Det er veldig profesjonelt, samtidig som opplegget tilpasses slik det også blir personlig.

Den profesjonelle hverdagen er også en forandring for ham. Tidligere har han hatt lagerjobb på morgenen og trent på kveldstid, nå er det kun ishockey og trening han må tenke på.

Karlsen skal produsere

– Hvilken rolle ser du for deg i laget?

– Jeg tror de har hentet meg for å produsere. Indikasjonene jeg har fått har vært at jeg får en sjanse til å produsere. Mye er opp til meg. Jeg må selv ta plassen og vise at jeg fortjener det. Jeg har ikke så mye annet å komme med, sier Karlsen.

Forrige sesong leverte han ti poeng på 19 kamper for Sparta, i det som ble en sterkt redusert sesong.

Han oppsummerer seg selv enkelt:

– Jeg er en toveisspiller som kan produsere poeng.

Faktisk er han bare én av to høyrevinger Oilers har hentet fra Sparta denne sommeren. Kvernevik-karen Anders Tangen Henriksen er også klar for Oilers igjen, etter én sesong i Ringerike Panthers og to i Sparta.

Linken til klubben fra gamle Østfold stopper ikke der for Oilers. Det er fire Sarpsborg-gutter i klubben. I tillegg til Karlsen og profilen Tommy Kristiansen, er både Andreas Klavestad og landslagsbacken Kristian Østby fra byen.


Mer fra Dagsavisen