Stavanger Oilers

Kristiansen vurderer retur til Østlandet

Når Oilers-kontrakten til publikumsfavoritten Tommy Kristiansen (32) løper ut etter kommende sesong blir det familieråd.

Stavanger — Hardhausen, som nylig spilte VM for Norge, ble hentet ut av kontrakten sin med moderklubben Sparta for to år siden. Den gangen benyttet spilleren seg selv av en klausul i avtalen slik at han kunne kjøpe seg fri for å spille for Oilers igjen. Det handlet kort og godt om at han ønsket å vinne noe i større grad.

Siden den gangen har livssituasjonen til Kristiansen endret seg drastisk. Sarpingen har fått seg samboer og ble nylig pappa for første gang.

Til nitten.no innrømmer han at det ikke er automatikk i at han forlenger med Oilers når avtalen han har i dag løper ut etter 2021-2022-sesongen:

– Det blir et lite familieråd om framtiden med tanke på at både samboeren og jeg er fra Østlandet. Jeg tror både at klubben og supporterne kommer til å respektere mitt valg hvis det skulle bli slikt at flyttelasset går fra vest til øst, sier Kristiansen til hockeynettstedet.

Savner av besteforeldre

Det handler heller ikke om kun kjernefamilien.

– Vi er en liten familie, og både samboerens foreldre og mine bor på Østlandet, og de er kanskje ikke så fornøyde med å se barnebarnet sitt så sjeldent etter korona.

Da Kristiansen forlot Sparta sist vekket det selvsagt reaksjoner. Samtidig mener han at forholdet til moderklubben fortsatt er godt. Han peker også på at han kun forholdt seg til den kontrakten som ble skrevet.

Døren ikke lukket

Døren for Oilers er på ingen måte lukket for enda mer opplevelser sammen i framtiden, men Kristiansen erkjenner at det vil være store fordeler ved å reise hjemover i 2022.

– Jeg trives veldig i Stavanger, så bli ikke overrasket over at det blir et år til. Men familierådet bestemmer, og det hadde vært deilig å ha bestemor og bestefar i nærheten.

Kristiansen spilte nylig VM for Norge og forlot da sin nyfødte datter etter kun 14 dager. Han snakket før mesterskapet ut til RA om situasjonen og beskrev da valget om å spille mesterskapet som sitt tøffeste noensinne. Det hadde heller ikke fungert uten ja fra samboeren.

Da han kom hjem til Norge skulle han i utgangspunktet rett i hotellkarantene, men landslaget slapp ut ved en glipp.







Mer fra Dagsavisen