Stavanger Oilers

Uventet vending for Chad Costello

Chad Costellos vei tilbake til isen har skutt fart. Nå ser han positivt på framtiden og åpner døren for Oilers.

Stavanger — Oppholdet i Stavanger og Oilers ble ikke som forventet for amerikaneren Chad Costello. Den tidligere tysklandsproffen, som herjet i den tyske toppligaen DEL, forlot isen med en kneskade i desember. I januar opererte han, men rehabiliteringen har ikke gått like bra som forventet.

For tre uker siden var Costello igjen under kniven. Da ble det rensket opp i kneet hans, og nå er alt bedre ifølge ham selv.

– Det går bra, alt er bedre enn det var. Jeg gikk fra å ikke bevege kneet til å få det til skikkelig igjen. Nå har jeg vært på is fire ganger etter operasjonen. Jeg har også vært på sykkel og føler meg god. Jeg hadde seks til sju uker uten forbedring, men nå har det skutt fart, sier en glad Costello til RA.

– Tror du det er mulig å spille ishockey igjen?

– Ja, uten tvil. Før den andre operasjonen trodde jeg aldri jeg skulle spille ishockey igjen. Det var til og med vondt å legge seg i sengen. Jeg hadde aldri klart å spille ishockey. Mentalt og fysisk var alt nede, men nå er det helt annerledes. Det har vært fantastisk å få lov til å være en atlet igjen, sier den amerikanske vingen.

Nå er det et ganske stort spillermarked, med mange alternativer.

—  Pål Haukali Higson

Tiden etter operasjonen har vært tøff for 34-åringen. Fra å være en produserende stjerne på isen har framtiden som ishockeyspiller vært veldig usikker.

– Det har vært utfordrende mentalt å være uten muligheten til både trening og lek med familien. Nå kan jeg endelig se meg selv spille ishockey igjen i framtiden.

Familien Costello har trivdes i Stavanger

Utenom ishockey er familielivet svært viktig for Costello. Han har nemlig stor familie med kone og fire barn. Ungene er også aktive som ishockeyspillere, og har spilt for Stavanger Hockey gjennom oppholdet i byen. Selv beskriver 34-åringen det som fælt å ikke ha muligheten til å leke med ungene.

Storfamilien valgte å bli værende i Stavanger etter skaden, selv om kontrakten med Oilers ble avsluttet. Det angrer de ikke på. Familien har hatt det godt i Stavanger, ifølge Costello selv.

– Vi har hatt det bra. Med været som er nå for tiden er det helt nydelig. Min kone og våre barn koser seg på stranden, og vi kan ikke forstå hvor mye vi elsker Stavanger. Det er en perfekt plass å la barn vokse opp, sier han.

– Er Oilers et alternativ for deg når du er klar igjen?

– Ja. Når jeg er frisk har jeg alle alternativer, og Oilers er absolutt et sterkt alternativ. Jeg har ikke tenkt så mye på om jeg skal spille før jeg tok den andre operasjonen. Nå er det mer positivt, erkjenner han.

Costello spilte i Tyskland sammen med Mathias Trettenes, for klubben Krefeld Pinguine. Det ble døren inn til stjernespilleren for Oilers. I Tyskland var han ligaens nest mest produserende spiller i 2019-20-sesongen, tilsvarende posisjon som Erling Braut Haaland har i tysk fotball. Det er også verdt å nevne at han spilte den siste sesongen i Tyskland sammen med tidligere Oilers-spiller Jacob Lagacé og Frisks tidligere profil Vinny Saponari.

Mandag morgen drar familien Costello til USA. Der venter noen uker med familiebesøk i Iowa før de drar hjem til Texas. Der fortsetter opptreningen for vingen.

Pål Haukali Higson

Oilers avventer

Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson avventer situasjonen litt før det gjøres en vurdering om de skal gi et tilbud til den amerikanske 34-åringen.

– Vi vet ikke om han kan spille ishockey ennå, så han må bli frisk først før vi vet noe mer. Det er en omfattende operasjon han har vært gjennom. Han jobber hardt, og har nok lyst, sier Higson.

– Sett han blir frisk, er han aktuell da?

– Akkurat nå er han ikke en av dem som kan gå på isen for oss i august. I forhold til det vi holder på med nå er ikke han en kandidat, sier Higson.

Higson jobber i disse dager med å bygge Oilers klar for 2021/22-sesongen. Koronapandemien har påvirket spillermarkedet, slik som også skjedde i fjor. Da var en del gode spillere tilgjengelige etter usikkerheten rundt oppstart for NHL, og ikke minst AHL. Det førte til at flere spillere var tilgjengelige for det europeiske markedet. På kontinentet var det også stor usikkerhet. Det er ikke alle land som fungerer slik det norske samfunnet gjør, hvor staten har betalt en stor del av regningen for avlyst aktivitet. Det gjorde blant annet Joey Martin forlot Cardiff Devils og tok en sesong i DNB Arena. Backen Chris Rumble og poengkongen Chad Costello ble tilgjengelige fra tysk ishockey.

– Nå er det et ganske stort spillermarked, med mange alternativer. Det er et åpent marked foreløpig, sier Higson om situasjonen.

AHL-sesongen er avsluttet, og NHL-sluttspillet pågår. Det er også VM i Riga, hvor Stavanger-gutten Mathias Trettenes har vært Norges beste spiller gjennom mesterskapet. Mange europeiske klubber bruker mesterskapet til å speide på nye spillere, og det er ikke unaturlig at det blir bevegelse i spillermarkedet etter VM-finalen.



Mer fra Dagsavisen