Stavanger Oilers

Oilers har styrket markedsavdelingen

Nå har Stavanger Oilers funnet sin nye kommersielle leder.

Stavanger — Eirik Hogstad trakk det lengste strået i ansettelsesprosessen, og er fra 1. september i gang som kommersiell leder i Oilers. Det er daglig leder Terje Haukali fornøyd med.

– Han ble valgt blant flere gode kandidater. Han pekte seg tidlig ut som en meget spennende kandidat, sier Haukali, og legger til at det viktigste for Oilers var å gjøre teamet komplett.

– Litt samme tankegangen som sportsdirektør Pål Haukali Higson bruker når han bygger laget på isen?

– Helt riktig. Om vi skal bruke den terminologien er det viktigste at vi finner posisjonen til Eirik og at han passer inn i spillesystemet. Dette blir bra, sier Haukali.

– Godt karrieremessig

For Hogstad selv traff stillingen i Oilers ham på flere plan.

– Det er flere ting som gjorde at jeg ønsket denne jobben. Jeg har en stor lidenskap for sport og idrett. Det å få jobbe med en av regionens merkevarer er bra for min del. Det passer også godt karrieremessig for meg å være kommersiell leder i Oilers, sier Hogstad.

Eirik Hogstad

Han kommer fra en stilling som regional salgssjef i Telia. Samme firma som Viking-direktør Eirik Bjørnø kom til de mørkeblå fra, og Oilers’ Terje Haukali jobbet som partner med før han flyttet inn i DNB Arena. Det at flere av idrettstoppene kommer fra telekommunikasjonsbransjen er en ren tilfeldighet, ifølge Haukali.

– De linjene kan nok trekkes, men sport henger høyt for meg. Det å kombinere jobb og sport gjorde at det klaffet veldig bra på nåværende tidspunkt. Jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg får i Oilers, sier Hogstad.

Skal skape engasjement

– Hva er ambisjonene dine i Oilers?

– Først og fremst å skape videre engasjement på det grunnlaget som eksisterer. Nå må jeg bli kjent med klubben, ikke bare som sponsor. Nå skal jeg bli aktiv i kulissene, det ser jeg veldig fram til. Ambisjonene er høye, men nå må jeg få satt meg inn i det som er laget allerede, sier Hogstad.

Terje Haukali forteller også at det nå skal jobbes med å komme i havn med budsjettet.

– Kommer dere til å satse på å komme tilbake til gamle høyder, eller skal dere vokse nå?

– Vi har et salgsbudsjett vi styrer oss etter, det er første målsetting å nå. Det var satt før vi ansatte Eirik. Vi har helt klart ambisjoner om å komme tilbake der vi var, og da skal vi også øke litt for hvert år. Vi er en klubb som verken på isen eller utenfor aldri blir helt fornøyd. Vi må utfordre oss selv til å nå nye mål, og ta nye utfordringer, slår Haukali fast.

Nyeste fra Dagsavisen.no: