Stavanger Oilers

Talge: – Bedre tilbud enn jeg hadde fått i Oilers

I april valgte daværende Oilers-spiller Simen Talge å legge opp. Nå er allerede skøytene hentet ned fra hyllen.

Stavanger — I nesten to måneder var Simen Talge innstilt på at ishockeykarrieren var over. Han bestemte seg nemlig for å legge skøytene på hyllen i april grunnet manglende motivasjon. Lørdag ble han klar for 1. divisjonsklubben Haugesund Seagulls.

– De laget et bra opplegg for meg. Det har ikke blitt så mye jobb på meg, utenom noen fiskegreier jeg har takket ja til. Det får jeg kombinere med å spille ishockey, sier Simen Talge til RA.

– Hvilket opplegg?

– Hovedpunktet var at jeg kan fortsette med de jobbene jeg har sagt ja til, samtidig som jeg kan fortsette å spille ishockey. Det var bedre tilbud enn jeg hadde fått i Oilers, sier vingen.

Nei først

Hans første tilnærming til tilbudet fra Haugesund var et avslag.

– De ringte uken etter jeg hadde sluttet, men da var det uaktuelt. Etter det har jeg tenkt litt. Jeg er jo ung, og det er tidlig å legge opp. Det er også en ung klubb, og hvis jeg kan bidra der er det ikke noe som er bedre, sier Talge.

Noe av det praktiske løses med at han får bil til disposisjon, og klubben ordner hotellovernatting i forbindelse med kamphelger og treninger. Talge trenger ikke bo i Haugesund for å trene hver dag. Det håper han skal bidra til å finne gleden tilbake med å spille ishockey.

– Det kan være bra for hockeygleden at jeg pendler opp.

Nå har jeg bra med erfaring og vil bli en leder i laget.

—  Simen Talge

Gjennom prosessen har han ikke vurdert andre alternativer i toppligaen.

– I Fjordkraft-ligaen kommer jeg aldri til å spille for andre enn Oilers. Jeg skal utvikle det spillet jeg er god på nå, sier Talge.

– Hva tenker du på da?

– Jeg skal bruke fart og være en målscorer. I Oilers har jeg kun brukt fysikken. Nå skal jeg spille med Philip Åman der oppe, og de leter etter en center til oss. Det kan bli bra.

Den svenske vingen Philip Åman er ukjent for de fleste som ikke følger 1. divisjon. Han dro til Bergen etter HV71s juniorakademi. Der ble han værende i flere sesonger, før han omsider fikk fem kamper på øverste nivå for Manglerud Star i 2016/17-sesongen. Det ble null poeng. I 1. divisjon har han derimot gjort 455 målpoeng på 193 kamper.

Liker ikke å spille i fjerderekken

I garderoben til Haugesund Seagulls har det de siste årene vært flere Stavanger-navn. Blant annet Sivert Garvik, Petter Olsson Hauge, McKullen Astill, Erlend Wiull, Sivert Berland, Sigurd Vaula og veteranen Håvard Glende Jakobsen. Sistnevnte spilte én kamp i 2019/20-sesongen, men har vært med Seagulls fra 3. divisjon til nest øverste nivå. Til gjengjeld spilte han for Viking fra slutten av 1990-tallet til begynnelsen av 2000-tallet.

– Det blir bare kult å komme i en ny garderobe og treffe nye folk. Spille litt annerledes ishockey, sier Talge.

– Har du savnet det?

– Ja, jeg liker ikke å spille fjerderekke og bare sette taklinger og dumpe pucken. Nå får jeg forhåpentligvis vist at det ikke er den spilleren jeg er, sier vingen.

– Hva er målet med comebacket?

– Jeg har ikke tenkt så langt. Jeg vil bare finne gleden igjen og kose meg med ishockeyen. Nå har jeg bra med erfaring og vil bli en leder i laget. Jeg vil dra lasset litt, sier Talge.

Nyeste fra Dagsavisen.no: