Stavanger Oilers

Stortalentet forlater Oilers

Markus Vikingstad (21) er ferdig i Oilers. Stortalentet har skrevet under for Fischtown Pinguins i den tyske serien og går nå i faren Tores fotspor.

Stavanger — Oilers hadde lenge et håp om å beholde Vikingstad, men nå har beskjeden kommet. Han velger å bli utenlandsproff i stedet for å bli værende i hjembyen.

– Var dette etter planen?

– Både ja og nei. Selvsagt ville vi ha ham med videre, men dette er en del av prosessen og slik vi egentlig vil ha det. Håpet er at de unge norske spillere blir så gode at de blir attraktive for de store utenlandske ligaene, sier sportsdirektør Pål Higson i Oilers til RA.

Av spillere med historie i Oilers har Chris Rumble, Rylan Schwartz, Mike Hoeffel og Curtis Gedig alle spilt for klubben fra Bremerhaven,

Gjennombrudd

Spilleren fikk langt på vei sitt gjennombrudd denne sesongen og ble mye benyttet i de produserende rekkene. Han var i aller høyeste grad med i klubbens framtidsplaner, men den tyske klubben bekreftet fredag på mikrobloggen Twitter at han har signert for dem.

Pål Higson erkjenner at de har skjønt at dette kunne ende med at Vikingstad forsvant ut helt siden tidlig i vinter. Det var på ingen måte et sjokk at han nå dro ut.

– Vi viste at det kom. Om det var i år eller neste år var en annen sak. Han ville ta noen steg. Så er det utrolig kjekt for ham og Stavanger-hockeyen at unge gutter vokser ut. Samtidig skaper det selvsagt noen utfordringer for A-laget til Oilers, sier Higson.

Nå må klubben ha inn en erstatter.

– Vi må finne en ny center. Mest sannsynlig betyr det en importcenter til. Det er ingen norske i markedet på det nivået som er aktuelle for oss nå, sier sportsdirektøren.

Etter å ha fått det meste av den norske grunnstammen på plass til kommende sesong har nå Higson vendt nesen mot importmarkedet. Han erkjenner også å ha kommet et stykke på veien. Oilers står på ingen måte på bar bakke.

– Vi har jobbet mye og aktivt i importmarkedet de siste ukene. Foreløpig har vi ikke landet på noe, men nå er vi i konkret dialog med spillere, avslører Higson.

Å tidsbestemme når noe er i mål er vanskelig. Det som er sikkert er at markedet er i endring grunnet pandemien.

– Det kan skje fort eller ta lengre tid. Jeg er ikke den som bestemmer tidsrammen. I alle fall ikke meg alene, sier Higson.

Farens fotspor

Vikingstad var lenge med i bruttotroppen til VM, men kom til slutt ikke med til mesterskapet som nå spilles.

For unggutten, som har tilbrakt store deler av oppveksten i Tyskland, var nok dette et naturlig valg. De tyske klubbene kjenner godt til både navnet og talentet. Vikingstad junior snakker selvsagt flytende tysk.

Tore Vikingstad var en av de største stjernene i tysk hockey i flere år. Han herjet først i Düsseldorf i flere sesonger før noen gode år i Hannover fram til 2010. Så satte han kursen hjem til Stavanger og Oilers for å avslutte sammen med familien.

– Selvsagt var min far en storartet og suksessrik ishockeyspiller, men jeg vil og må gå mine egne veier. Jeg kan ikke leve på hans meritter og det er fantastisk at jeg nå får muligheten til å skape mine egne i Bremerhaven, sier spilleren til klubbens nettsted.

---







Mer fra Dagsavisen