Stavanger Oilers

Dette skjer med draktinntektene til Oilers

Tradisjonen tro er Oilers’ draktauksjon i gang.

Stavanger — På tross av den korte sesongen er kampdraktene som Oilers-spillerne har benyttet lagt ut til auksjon. Hvert år pleier klubben å legge drakten ut slik at fansen kan by på drakten til sin favorittspiller, og gi pengene som kommer inn til et veldedig formål. I år har klubben valgt å bruke inntektene til å støtte organisasjonen Mental Helse Ungdom.

– Det er kjekt å være i tiden, og pandemien har på mange måter satt sine premisser. Hvor kan vi gjøre noe som betyr noe for mennesker i den situasjonen vi står i, er ett av spørsmålene vi har stilt oss. Vi har tenkt mye på hva vi kan gjøre for de unge som sliter i pandemien, og da er vi veldig glade for å ha funnet Mental Helse Ungdom, sier Oilers’ informasjons- og samfunnskontakt Kjetil Garvik til RA.

Samtidsprosjekt

Den ellers så ydmyke ishockeymannen forteller stolt om hvordan de følte det klaffet da de kom i kontakt med Mental Helse Ungdoms lokallag på Nord-Jæren.

– Vi jobber aktivt med å være en samfunnsaktør, og finne en god profil i dem vi har med på våre aktiviteter. Jeg er litt stolt over den fine miksen vi har hatt gjennom årene. Heldigvis er det mange som driver et arbeid for denne gruppen, men vi fant en landsdekkende organisasjon som er sterkt tilstedeværende på Nord-Jæren. For oss er det viktig at det er en dynamikk mellom de store, vedvarende prosjektene og det som er i vår egen samtid. Det er både inspirerende og viktig for vårt samfunnsengasjement, sier Garvik videre.

Kjetil Garvik

Sommerleir

RA har tidligere skrevet om resultatet fra forrige års draktauksjon, hvor de innsamlede midlene gikk til drikkeflasker for de ansatte i driftsservice på SUS. Samarbeid med sykehuset har ikke vært ukjent for klubben, som også har en losje for pasienter på kampdager.

Pengene fra årets auksjon skal blant annet gå til en sommerleir i regi av Mental Helse Ungdom. Garvik forteller at det kan bli mer som skjer mellom organisasjonen og ishockeyklubben når ting er tilbake i den nye normalen.

– Vi håper også å få til et samarbeid når ting åpner igjen, for de arrangerer sosiale samlinger, sier Garvik og viser til aktivitetsmulighetene Oilers har i DNB Arena i normalsituasjonen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: