Stavanger Oilers

Oilers merker allerede kvinneeffekten

På torsdagens pressekonferanse begynte meldingene å tikke inn hos Oilers’ daglige leder.

Stavanger — Oilers overtar Stavanger Hockeys kvinnelag. Da nyheten ble presentert i DNB Arena torsdag gikk daglig leder Terje Haukalis telefon varm.

– Det tikket faktisk inn melding fra én nå, som ønsker å være med på dette med en gang, sier Haukali til RA.

Datteren hans, Rebekka Haukali, er blant eliteseriens beste spillere, og han har selv god kjennskap til kvinnehockeyen i Norge. For Haukali og Oilers var det gode nyheter at kvinnelaget nå blir tatt inn i Oilers-familien.

– Vi hadde ikke fått det til uten gode samarbeidspartnere. Det er utrolig gledelig at vi har samarbeidspartnere som er med på dette og heier på denne satsingen, sier han.

Tiden var kort fra beslutningen til pressekonferansen. Det er ennå for tidlig å si om draktene blir helt identiske for herre- og kvinnelaget. Signalene så langt er gode, ifølge Haukali.

– Vi går for samme uttrykk på drakter, bukser og strømper, sier han.

– Hva har det å si for merkevaren til Oilers at dere tar inn kvinnelaget i klubben?

– Kun positivt. Alle vi har snakket med stiller seg gledelig bak dette, sier Haukali.

En av klubbens store sponsorer, Fjordkraft, var til stede på pressekonferansen. De har i alle sine samarbeidsavtaler at de ønsker likebehandling gjennom sine sponsorater. Det er også samme firma som eier navnerettighetene på ishockeyens øverste nivå på herresiden, Fjordkraft-ligaen.


Mer fra Dagsavisen