Stavanger Oilers

Stavanger-gutt kan være Oilers-aktuell

Anders Tangen Henriksen er på utgående kontrakt med Sparta, og agenten er i dialog med flere klubber.

Stavanger — I DNB Arena er ishockeyspilleren Anders Tangen Henriksen i gang med sommertreningen for å bli klar til en ny sesong. Hvilken klubb han skal spille for er ennå uklart.

– Nå er agenten min i dialog med flere klubber. Det blir spennende å se. Det hadde vært kjekt å få en avklaring før sommeren. Det er vel der jeg står nå, sier Tangen Henriksen til RA etter spørsmål om kontraktssituasjonen.

Kontrakten med Sparta gikk ut sesongen 2020/21. Nå kan han være aktuell for en retur til Stavanger, hvor han spilte fra sommeren 2013 til han forlot klubben sommeren 2018.

– Rette premissene

– Hva tenker du om en eventuell retur til Oilers?

– Det er jo veldig interessant, sier Tangen Henriksen.

– Er du åpen for det?

– Jeg er åpen for det, på de rette premissene. Jeg har også hatt to veldig fine år i Sparta, så jeg har bare gode ting å si om dem også.

I Sparta har han hatt en annen rolle på isen enn det han hadde i Oilers. I tre sesonger har 26-åringen spilt på Østlandet. Først for Ringerike Panthers, som nå er tilbake i Fjordkraft-ligaen, deretter to sesonger i Sarpsborg.

– Jeg har spilt i første- og andrerekken i Sparta de to siste årene. Det er veldig kjekt, og godt for meg å erfare det. Det har mye å si for selvtilliten, sier vingen om sin egen rolle i tiden etter han forlot DNB Arena.

Poengmessig har han også levert varene, med 35 målpoeng på 60 kamper for det blå laget i Viken.

Tangen Henriksen synes det har vært utviklende å være utenfor byen i noen år.

– Jeg tror det har vært godt for meg personlig. Jeg har vokst som spiller og person.

Higson: – Mange brikker skal falle på plass

Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson forteller at Tangen Henriksen er ett av de aktuelle navnene til lagbygget for 2021-22-sesongen.

– Han er her og trener, da er det naturlig at det er en dialog. Det er naturlig at vi prater med dem, og han har gjort det bra ute og er aktuell. Det er mange brikker som skal falle på plass, sier Higson.

Pål Haukali Higson.

Det er tradisjon for at spillerne fra Stavanger-regionen får være med på sommertreningene i DNB Arena. Forrige sommer var landslagsbacken Johannes Johannesen og NHL-ving Rudolfs Balcers med på sommertreningene. Siden NHL-sesongen ble utsatt til januar ble det til at sistnevnte fikk i orden et utlån til Oilers, og fikk spilt ti kamper for laget før han ble skadet.


Mer fra Dagsavisen