Stavanger Oilers

Her får Oilers gullmedaljene - derfor mener treneren de vinner

Oilers’ kvinnelag ble seriemester for sesongen 2020-21. Nå har de fått de synlige bevisene.

Stavanger — Den spesielle ishockeysesongen 2020/21 ble avsluttet med kamper i januar. For Oilers kvinner elite var det likevel mer enn nok til å sikre sitt fjerde strake seriegull i kvinnenes eliteserie. I kjent stil gikk laget ubeseiret gjennom sesongen.

– Sesongen har vært krevende, med mange kamper som har blitt flyttet. Jentene har vært forberedt til å spille hver helg. Det positive er jo at vi fikk spilt 12 kamper før sesongen ble avbrutt, og dermed kan ta hjem seriegullet, sier Oilers-trener Marcus Forgaard til RA.

Suksessfaktoren

Han tror også han vet hva som er grunnen til lagets suksess over flere år. Fram til 2019 vant de fire strake norgesmesterskap, og er derfor regjerende norgesmestere på kvinnesiden ettersom det ikke har vært sluttspill i 2020 og 2021.

– Stavanger har gjennom flere år hatt bra rekruttering og satset på jentehockey. Det gjør at det vokser fram mange flinke kvinnelige ishockeyspillere her. De har en bra treningshverdag, både på og utenfor isen.

Marcus Forgaard

Denne sesongen har gitt utfordringer som ikke handler om det sportslige. I begynnelsen av januar ble topphockeyen, som kvinnenes eliteserie inngår i, satt på pause av Norges Ishockeyforbund. Kort tid etter ble det full stans i konkurranser for toppidretten.

– Det var selvfølgelig krevende. Vi har jobbet hardt med å holde motivasjonen oppe, og vi har vært heldige som har fått lov å være på is gjennom denne tøffe tiden. All ære til jentene som har bitt tennene sammen og gjennomført sesongen, sier Forgaard.

Ny sesong – nye muligheter

Før den nye sesongen kommer, og nye muligheter til både serie- og NM-gull, er det et hardt treningsprogram spillerne skal gjennom.

– Vi må jobbe like hardt som vi alltid har gjort, og terpe på ting. Vi skal utvikle oss til å bli enda bedre enn vi har vært, sier treneren.

Han tror sommertreningen nå vil bli bedre enn noen gang tidligere. På laget som stiller til første dropp i høst blir det trolig også noen forandringer. Noen av de eldre spillerne flytter fra Stavanger for å studere, og nye talenter tas opp.

– Vi blir et ungt lag neste år også. Det er godt vi har god rekruttering. Det blir spennende å se når sesongen starter, jeg gleder meg til å ta fatt på en ny sesong med jentene, slår Forgaard fast.

Mer fra Dagsavisen