Stavanger Oilers

Oilers forlenger med to spillere

Daniel Bøen Rokseth og Markus Søberg har signert nye avtaler med Oilers.

Stavanger — Tirsdag var Oilers’ sportsdirektør, Pål Haukali Higson, framme med pennen og signerte nye avtaler med backen Daniel Bøen Rokseth og vingen Markus Søberg. Det bekrefter Higson til RA.

– Det er to av klubbspillerne våre, som har vært med i flere år og er en del av den sentrale kjernen i laget vårt. Begge presterer på høyt nivå, sier Higson til RA.

Rokseth på landslaget

Rokseths gode sesong har resultert i plass hos Petter Thoresen på landslaget. Backen tok en skulderoperasjon i juli, og var tilbake på isen for Oilers i kampen mot Frisk Asker 31. oktober. Derfra og ut sesongen var han lagets fremste offensive våpen på backplass. Hans forlengelse er på to nye sesonger i DNB Arena.

– Rokseth har hatt en god sesong, og det er vel grunnen til at han nå er inne i landslagsvarmen, sier Higson.

Markus leverer, og kom her som et talent.

—  Oilers' sportsdirektør Pål Haukali Higson om Markus Søberg

For Søbergs del har mye av utviklingen vært i Stavanger. Higson tror fortsatt det kan være mulig å få mer ut av 25-åringen fra Oslo.

– Markus leverer, og kom her som et talent. Han er en mer komplett spiller nå, og er like god defensivt som offensivt. Han har et bredt repertoar, og har fortsatt et offensivt potensial. Det tror jeg han er sugen på å få ut selv også, sier sportsdirektøren.

Ikke nye importspillere ennå

Den norske stammen i laget er ennå ikke helt ferdig. Higson forteller at prosessen pågår ennå med flere av forrige sesongs spillere. Forrige uke ble Christoffer Karlsen hentet fra Sparta. André Bjelland Strandborg, Sander Hurrød og Jeppe Meyer skrev også nye avtaler med klubben.

Tidligere i uken ble backen Chris Rumble klar for østerrikske Black Wings, og det ble kjent at David Morley er løst fra kontrakten med Oilers. Det er ennå ikke aktivitet rundt nye utlendinger til klubben.

– Nei, vi har ikke begynt å diskutere direkte med importspillere. Det er nok ennå en liten stund fram i tid, sier Higson.


Mer fra Dagsavisen