Stavanger Oilers

Ofret Morley på økonomiens alter

David Morley (30) er ferdig i Oilers. Klubben våget ikke å forlenge avtalen med poengkongen med så mye usikkerhet rundt pandemi og økonomi.

Klubben skrev i fjor en såkalt 1+1-kontrakt med spilleren hvor begge gjensidig kunne si den opp i år. Det har Oilers nå benyttet seg av.

Det var Aftenbladet som først omtalte saken.

– Dette var en beslutning som ble tatt i februar ut ifra slik situasjonen var da. Alt var uvisst. Vi viste ikke om vi skulle spiller mer og hvilke kompensasjonspakker som kom, sier sportsdirektør Pål Higson til RA.

– Hvordan tok Morley det?

– Helt greit. Det var også en prosess som ledet opp til det og agenten hans hadde vi pratet med på forhånd og forklart hvordan det så ut. De var forberedt på situasjonen vi sto i.

Morley var blant klubbens aller best betalte spillere – og utvilsomt blant de alle beste. Så erkjenner Higson at mekanismene er som i enhver økonomi ved usikkerhet. Det dyre man liker å ha, men ikke strengt tatt behøver å ha, er det som ryker ut først. Spesielt når man så permitteringer i hvitøyet på en hel spillergruppe.

– Selv om kompensasjonspakkene har kommet vet vi fortsatt ikke hundre prosent hvordan det skal fordeles med avlysning og avlyst sluttspill. Vi skal gjennom en søknadsprosess nå, sier Higson.

Han peker på at klubben har kontroll og nok lander på beina økonomisk. Samtidig kan de ikke leve over evne. Spesielt ikke når eventuelle forsinkelser i vaksiner kan true høsten også.

Planen nå er å få på plass et best mulig grunnlag med norske spillere først. Så får krydderet komme etterhvert.

Han håper at ingen ser på denne avgjørelsen som et signal om lavere sportslige ambisjoner. Det er det ikke. De er minst like høye.

– Jeg håper folk ser at klubben må settes foran enkeltsituasjoner.



Mer fra Dagsavisen