Stavanger Oilers

Fem Oilers-spillere til VM-oppkjøringen i Danmark

Landslagssjef Petter Thoresen har gjort sine første kutt i den norske bruttotroppen.

Stavanger / Oslo — Etter landslagssamlingen på Lillehammer har tidligere Oilers-trener Petter Thoresen valgt å ta med Oilers-spillerne Henrik Holm, Daniel Bøen Rokseth, Kristian Østby, Ludvig Hoff og Tommy Kristiansen til Danmark. Landslaget drar til København 23. april, og skal forberede seg til VM der.

Det betyr at 21-åringen Markus Vikingstad fra Stavanger ikke får plass i bruttotroppen, etter å ha vært med på den første delen av VM-oppkjøringen.

Johannesen og Trettenes

Stavanger-guttene Johannes Johannesen og Mathias Trettenes er derimot med. Johannesen er tilbake for Düsseldorfer EG etter en operasjon i menisken i februar. Trettenes er ferdig med sesongen med begge klubbene han har spilt for. Han spiller egentlig for HC La Chaux-de-Fonds i Swiss League, men har vært lånt ut til den sveitsiske toppklubben Biel-Bienne for seks kamper i National League. Prestasjonene og poengfangsten er det ingenting å si på. I Swiss League har han plukket 43 poeng på 41 kamper.

For backene Rokseth og Østby står det om muligheten til å VM-debutere. Ingen av dem har spilt mesterskap for A-landslaget tidligere, men begge har spilt U20-VM for Norge.

Lokalt innslag på trenerbenken

Et annet lokalt innslag på landslaget i år er Storhamar-trener Anders Gjøse. Stavanger-karen er med som assistenttrener sammen med Sjur Robert Nilsen.

– Jeg har ansvar for oppfølging, tilbakemeldinger og evalueringer for løperne. Jeg skal også ha kommunikasjon med video om spillet under kampene, utfordring av dommeravgjørelser og andre ting. Det blir spennende, sa Gjøse til RA da det første uttaket til VM-oppkjøringen ble klart.

3. og 4. mai venter kamper mot Sverige i Malmö, før de drar over bruen for å møte danskene til tre kamper. De spilles 6., 12. og 13. mai.

Norge åpner mesterskapet mot Tyskland 22. mai. Deretter venter Italia, Finland, Canada, Latvia, USA og Kasakhstan for Thoresens menn.

Ingen nasjoner vil rykke ned til B-VM under årets A-VM.

Mer fra Dagsavisen