Stavanger Oilers

Sparta-profil Oilers-klar: - Spennende spiller

Christoffer Karlsen (23) har skrevet under en avtale med Oilers. Både spiller og ny klubb har store forventninger.

Stavanger — Karlsen har de siste årene spilt for Sparta – og som RA meldte tidlig torsdag virket Oilers å bli neste stoppested. Det bekreftet sportsdirektør Pål Higson litt senere på dagen. Overgangen er nå i boks.

– Jeg kan si så mye som at avtalen nå er formalisert. Vi er enige om en avtale på ett år med opsjon på nok et år innbakt. Kontrakten starter i mai og da kommer han hit for å slutte seg til oss, sier Pål Higson til RA.

Selv gleder Karlsen seg til et miljøskifte.

– Det er vel ikke ukjent at Oilers er en toppklubb. Jeg har egentlig bare hørt gode ting om Stavanger gjennom Tommy Kristiansen og de andre jeg kjenner der. Jeg trengte et miljøskifte og å prøve noe nytt.

Tilfeldig med Sparta igjen

Karlsen blir en del av en stadig voksende Sparta-koloni i Oilers, men Pål Higson avviser at det er noen spesiell grunn til at de så ofte har sett til gamle Østfold for å fylle på med spillere.

– Vi raidet jo også Lillehammer ganske solid for noen år siden. For oss handler det om å finne best mulig spillere som vi tror kan utvikle seg, sier Higson.

Han peker på at Karlsen er i denne kategorien. Potensialet er stort og Higson mener han alt har vist mye av det i Fjordkraft-ligaen.

– Han er i «den nye» landslagsgenerasjonen og vil nok sloss om en plass der de neste årene. Jeg tror han passer godt inn i vårt system med sin fart og intensitet. Han har et stort offensivt register.

– Er det andre ting på gang også?

– Ja. Vi har noen prosesser gående som vi håper å lande i nær framtid. Det gjelder både kontraktsforlengelser og nye spillere, sier Higson.

Vil ta neste steg

For Christoffer Karlsen, som har bakgrunn fra HV71 og svensk ungdomshockey i oppveksten, er planen for oppholdet i Stavanger klart.

– Jeg skal fortsette å utvikle meg som spiller. Jeg vil selvfølgelig være en produserende spiller. Så ønsker jeg selvsagt å være med på å kjempe i toppen.

På 152 kamper i grunnserien på øverste nivå i Norge står høyrevingen med 69 målpoeng. 39 av disse er scoringer.

Han har også spilt både U18 VM og U20 VM for Norge.



---





Mer fra Dagsavisen