Stavanger Oilers

Lokal Oilers-spiller med videre

Sportsdirektør Pål Haukali Higson mener at Thomas Berg-Paulsen ennå ikke har fått vist potensialet sitt til Oilers-publikumet.

Stavanger — Thomas Berg-Paulsen fra Stavanger har signert ny avtale med Oilers, som strekker seg over to sesonger. Det bekreftet sportsdirektør Pål Haukali Higson mandag.

– Thomas Berg-Paulsen er en av de lokale guttene som har gått gradene fra hockeyskolen til A-laget, og har hatt en veldig fin utvikling i overgangen fra junior til senior. Nå ble det litt amputert med skader, så han har ikke fått vist potensialet ennå. Han trener veldig godt, og med detaljer på de tingene han skal. Vi er overbevist om at han kommer til å ta store steg, sier en fornøyd Higson til RA.

Berg-Paulsen er sønn av tidligere landslagsspiller fra Stavanger, Eirik Paulsen.

Det hadde vært kjekt å ta NM-gull to sesonger på rad nå.

—  Thomas Berg-Paulsen

Ønsket å bli i Oilers

For hovedpersonen selv var det aldri noen tvil om at han ønsket ny kontrakt med Oilers.

– Det er egentlig hele pakken. Hverdagen og hvordan vi trener. Her er alt tilrettelagt med ting som trening og mat. Vi får være hundre prosent toppidrettsutøvere, sier Berg-Paulsen.

Han er i samme årskull som Oilers’ toppcenter, Markus Vikingstad. Han befinner seg nå i Lillehammer under landslagssjef Petter Thoresens ledelse.

To på rad?

Nå er han godt i gang med å gjøre kroppen klar til den kommende sesongen. Skadeavbrekkene gjennom de to siste sesongene har ført til at han håper å være ferdig med skader nå. Han vil spille mer.

– Nå har det vært to sesonger hvor jeg ikke har fått spilt så mye. Selvfølgelig har jeg utviklet meg mens jeg har vært skadet, men blir litt satt tilbake og må spille meg inn igjen. Det er litt slitsomt, men satser på at jeg er ferdig med skadene nå. Jeg har spilt godt fram til jeg har blitt skadet. Nå håper jeg kroppen holder, sier vingen.

En av tingene som trigger ham er muligheten til å vinne kongepokalen, eller «byttå» som det kalles i ishockeymiljøet.

– Det er jo selvfølgelig målet å vinne. Jeg har ikke gjort det, heller ikke på U20. Det er det eneste som mangler nå. Det hadde vært kjekt å ta NM-gull to sesonger på rad nå, sier 21-åringen.

Mer fra Dagsavisen