Stavanger Oilers

Oilers-spillere kjemper om gull på fotballøyen

Hjemme i Stavanger er sesongen avlyst, men i England kjemper Oilers-spillerne Andreas Klavestad og Nicolai Bryhnisveen om gull for hver sitt lag.

Stavanger / Nottingham — Som en morsom avslutning på en spesiell sesong valgte Nicolai Bryhnisveen å signere for gamleklubben Coventry Blaze, mens Andreas Klavestad gikk til Manchester Storm. Britene har samlet fire lag til en komprimert ishockeysesong i Nottingham, hvor lagene møtes flere ganger før det går over til semifinaler. For Oilers-backen Klavestad er det hans første møte med britisk ishockey.

– Jeg synes det er en tempofylt og morsom hockey her. Det er en litt slemmere utgave av Fjordkraft-ligaen, sier Klavestad til RA.

– Slemmere? Er det mer fysikk?

– Ja, jeg føler det. Folk er mye mer direkte i spillestilen, sier han.

På Klavestads lag spiller Dallas Ehrhardt. Han er lillebroren til tidligere Oilers-back Travis Ehrhardt, som var med på Petter Thoresens mesterlag i 2014. Riktignok mistet Ehrhardt de siste kampene av sluttspillet etter å ha brukket hånden. Det er også to nordmenn i laget utenom Klavestad, Storhamars Jacob Lundell Noer og Lillehammers Martin Gran.

– Det er kult, synes jeg. Man har noen man kjenner fra før og kan føle seg trygg. Da vi dro over i starten synes jeg det var veldig kjekt. Ellers føler jeg at spillergruppen og alle rundt har vært inkluderende. Det har ikke vært et problem å komme inn som ny, sier Klavestad.

Det har vært jevne kamper til nå, så det handler om å ha dagen i best av tre-seriene.

—  Nicolai Bryhnisveen

Livet i boble

Spillerne lever i en boble, hvor de skjermes fra potensielle smittefarer. Hverdagen starter på hotellet med koronatest, og det er i all hovedsak ishallen og hotellet spillerne opplever. Oilers-backen fra Sarpsborg forteller at de også spiser alle måltidene utenom ett på hotellet.

– Du hadde jo koronaviruset for tre måneder siden. Må du også teste deg?

– Ja, man må teste seg selv hver dag. Det er sånn dagen starter, for alle sammen, sier Klavestad.

Andreas Klavestad

I boblen er også Nicolai Bryhnisveen. For ham var det ikke helt nytt å dra til England for å spille ishockey, han kom fra nettopp Coventry Blaze til Oilers sommeren 2019. Han synes det er hyggelig å være tilbake med gamle lagkompiser. Etter flere måneder med oppkjøring i Norge, for å bli klar til å fullføre sesongen, føler han det er godt å få spilt kamper igjen.

– Det er jo litt forandring, og litt uvant. Nå begynner det å komme seg. Jeg begynner å føle på rutinene igjen. Kampene kommer tett, så kampformen begynner å komme. Det er jo noe annet å spille kamper, sier Bryhnisveen.

På hans lag finner man også kjente ansikter fra norske ishaller. Frisk Asker-backen Max Krogdahl og Storhamars Simen André Edvardsen spiller også for Coventry Blaze.

Noe av grunnen til eksplosjonen av nordmenn i den britiske ligaen er at Fjordkraft-ligaen har avsluttet sesongen. I alle andre land spilles toppligaene med egne smittevernprotokoller. Den engelske ligaen har ventet med oppstart til nå, i påvente av grønt lys for å starte opp. Storbritannia er i gang med gjenåpningen, noe statsminister Boris Johnson mandag har annonsert at han vil feire med en pint.

Lagkompiser i Oilers – konkurrenter i England

Poengsystemet i det korte seriespillet er i NHL-stil. Kampens vinner får to poeng, uavhengig av om de vinner til fulltid eller i spilleforlengelse. Ved spilleforlengelse får det tapende laget ett poeng. I Norge får et lag tre poeng ved seier uten overtid.

Backen tror også det vil være jevnt i kampen om tittelen, som kampene til nå har gjenspeilt.

– Nå er jo alle i semifinalen uansett, så det er nok litt preget av tilfeldighetene. Det har vært jevne kamper til nå, så det handler litt om å ha dagen i best av tre-seriene. Det er litt av det som er gøy også, alle har sjansen. Det er et kult format å spille, sier Bryhnisveen.

I fredagens møte mellom Coventry Blaze og Manchester Storm var ikke Klavestad med. Han har pådratt seg en strekk i hamstringen, men regner med å være snart tilbake. De har likevel allerede rukket å møte hverandre i kamp. Selv om de har spilt sammen i Oilers helt fram til avreise er det ikke rart å møtes som motstandere, skal vi tro Oilers-backene.

– Det er jo først og fremst gøy da. Man vil jo alltid vinne, men det er bare gøy. Det er kjente ansikter overalt her. Det er gøy å treffe folk igjen, sier Bryhnisveen.

– Det fungerer fint. Vi er begge to vinnerskaller. Det kan bli hett på isen, så er vi kompiser igjen etterpå, slår Klavestad fast.


Mer fra Dagsavisen