Stavanger Oilers

Derfor tar det lengre tid for Oilers

Spillerne er ferdige med sesongen, men kun tre av de med utgående kontrakter har signert nye avtaler. Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson er klar på hvorfor det tar mer tid å få ting på plass.

Stavanger — Før sesongen ble avsluttet hadde Ludvig Hoff, Dennis Sveum og Dan Kissel signert nye avtaler med Oilers. Det er fortsatt 16 spillere som har utgående avtaler med klubben, og jobben er i gang for sportsdirektør Pål Haukali Higson. Det er likevel noen utfordringer knyttet til usikkerheten for sesongen som gjør at det kan ta litt lengre tid enn vanlig.

– Vi har ikke det endelige bildet på hvordan den kommende sesongen ser ut, og hvordan økonomien blir. Derfor må vi også ta det litt gradvis. Det er noe av grunnen til at prosessen er slik det blir i år. Det er jo ikke spesielt for oss, men en situasjon i verdensbildet. Det er et gjengs bilde av hvordan situasjonen er i hockeymarkedet for tiden, sier Pål Haukali Higson til RA.

Vi er jo i en prosess som ble påbegynt for en stund siden, og har gått litt av og på.

—  Oilers' sportsdirektør Pål Haukali Higson om kontraktsforhandlingene

Utlendingene til slutt

Han er tydelig på de skal ha bedre oversikt før importspillerne skal på plass. Et unntak fra den regelen er amerikaneren Dan Kissel, som var blant de tre som ble signert tidlig i vår. Han anses som en del av den norske stammen, og venter på norsk statsborgerskap. I tillegg har David Morley kontrakt for den kommende sesongen.

– Når ser du for deg å være ferdig med å signere den norske stammen?

– Det har jeg ingen tidslinje på, det er ikke jeg som styrer det. Vi kommer til å jobbe videre med det etter påske, sier Higson.

To i England

Situasjonen i Fjordkraft-ligaen, hvor lagene har ventet på å starte sesongen, og arbeidet med kompensasjonspakkene er noe av grunnen til at det har tatt tid.

– Vi er jo i en prosess som ble påbegynt for en stund siden, og har gått litt av og på, sier han om arbeidet med å re-signere spillere.

I ishockey er det mer normalt med ettårskontrakter enn i for eksempel fotball, derfor er ikke situasjonen med mange spillere på utgående kontrakter nytt for sportsdirektøren.

To av Oilers-spillerne med utgående kontrakter, Andreas Klavestad og Nicolai Bryhnisveen, har dratt til England for å spille det komprimerte sluttspillet på fotballøyen. Bryhnisveen har tidligere uttalt til RA at han returnerer til Stavanger for sommertrening etter sluttspillet med Coventry Blaze.






---

Kontrakter i Oilers

Har kontrakt neste sesong: Henrik Holm, Patrick Ulriksen, Kristian Østby, Magnus Hoff, Tommy Kristiansen, David Morley, Ludvig Hoff, Dennis Sveum, Dan Kissel.

Er på utgående kontrakt: Theo Rooseboom de Vries, Jonas Wikstøl, Nicolai Bryhnisveen, Andreas Klavestad, Daniel Bøen Rokseth, Chris Rumble, Thomas Berg-Paulsen, Brady Brassart, Joey Martin, Simen Talge, Markus Vikingstad, Jeppe Meyer, Sander Hurrød, André Bjelland Strandborg, Christian Wetteland, Robin Haglund Mathisen (var utlånt til Manglerud Star hele sesongen).

Chad Costellos kontrakt ble avsluttet da han ble skadet, men han har vært i Stavanger for opptrening.

---





Mer fra Dagsavisen