Stavanger Oilers

Hederspriser delt ut - slik skal Oilers-jubileet feires

Tradisjonen tro delte supporterklubben Roughnecks ut hederspriser. Det var ikke bare en tidligere spiller som ble hedret denne gangen.

Stavanger — Tidligere Oilers-back Henrik Solberg fikk hedersprisen fra Roughnecks, utdelt av supporterklubbens leder Geir Svendsrud. Det skjedde under fredagens sending på Oilers TV.

Trønderen Solberg spilte for Oilers fra sommeren 2008 til han la opp etter 2017/18-sesongen. Gjennom årene i Siddishallen og DNB Arena fikk med seg sju kongepokaler. I tillegg representerte han Norge i flere VM og Sotsji-OL. Men det var ikke den eneste hedersprisen som ble delt ut.

I forbindelse med klubbens 20-årsjubileum hadde supporterlederen en ekstra hederspris å dele ut. Klubbens styreleder, Tore Christiansen, ble tildelt hedersprisen til sin egen overraskelse.

– Det var litt uventet. Jeg var jo egentlig der for å være med på utdelingen til Solberg. Det gjør det jo ekstra spesielt at de gjør det stuntet de gjorde, både med Henrik Solberg og meg, etter å ha vært ute i over en sesong. Det viser jo hvor mye Oilers betyr, og er veldig kjekt. Det er en hyggelig anerkjennelse, sier en Christiansen til RA.

Koronarestriksjonene har ført til at kun 200 tilskuere har fått plass i DNB Arena på kampene som ble gjennomført.

Henrik Solberg

Oilers i evigheten

På hedersprisen står normalt sett årene mottakeren har vært i klubben. På Christiansens pris er det «2004-∞». Evighetssymbolet betyr mye for styrelederen.

– Det at de har snudd åttetallet på hodet gjør det enda mer spesielt, sier han.

– Har du et evighetsperspektiv på engasjementet?

– Ja, det er ikke noe å lure på. Egentlig er det lengre enn meg selv. Jeg har jo to barn som allerede har engasjert seg på eiersiden. Jeg hadde ikke hatt muligheten om det ikke var familiært forankret, sier Christiansen.

Hans barn har arvet en stor andel av aksjene i Christiansens selskaper, og er begge engasjerte i ishockey. Fram til sommeren 2020 satt sønnen, Boye Christiansen, i styret til Norges Ishockeyforbund. Datteren, Julie Trettenes, er som navnet tilsier gift med tidligere Oilers-profil, og nå Sveits-proff, Mathias Trettenes.

Det har vært henvendelser til klubbeieren om å gjøre Oilers-historien til bok. Det har så langt vært avslått. Han mener selv at historien ikke er ferdig.

– Boken er ikke ferdigskrevet, sier han lattermildt.

Det fordrer at vi lytter til de som står opp og lever for Oilers. Jeg tror ikke klubben hadde vært så god som i dag uten det.

—  Tore Christiansen

Spesielt forhold mellom eierne og fansen

Forholdet mellom styrelederen og fansen er spesielt. Der er Oilers er på mange måter et unntak fra regelen i toppidretten. De fleste klubber har supportergrupperinger som ofte er i sterk opposisjon til eiernes retning for klubben, og markerer det gjennom bannere på kampdager. I DNB Arena er samarbeidsklimaet godt mellom eiergruppen og supporterne.

– Det som kanskje gjør at vi har det gode forholdet er at vi anerkjenner hverandres roller. En normal supporterklubb har kanskje ikke så godt forhold til eieren, men Roughnecks har vært gode å anerkjenne jobben vi gjør. Jeg tror også at vi som eiere kjenner pulsen på supporterne, og snakker med dem om hvordan ting er. En viktig verdi for oss som klubb er at vi skal være folkelige. Det fordrer at vi lytter til de som står opp og lever for Oilers. Jeg tror ikke klubben hadde vært så god som i dag uten det, sier Christiansen.

Jubileumssesongen 2020/21 ble avsluttet med siste kamp i januar, selv om det var et håp fram til mars om å fullføre serien og sluttspillet. Dermed ble det ikke noen 20-årsmarkering i DNB Arena i løpet av sesongen. På spørsmålet om hvordan det runde tallet skal feires er Christiansen rask med å svare:

– Ved full gjenåpning av DNB Arena i september 2021. Da skal vi ha 4250 fullvaksinerte fans på tribunen. Det må være plan A, slår Christiansen fast.

Mer fra Dagsavisen