Stavanger Oilers

Henrik Medhus (25) legger skøytene på hyllen - rett til næringslivet

Tidligere Oilers-spiller Henrik Medhus er ferdig som ishockeyspiller og avslutter med Stjernen. Hjemme i Stavanger venter et nytt eventyr, som han har sett fram til i mange år.

Stavanger — Som 25-åring er Medhus ferdig med hockeykarrieren. Fire NM-gull med Oilers, tre seriemesterskap, én europeisk bragd og 311 kamper for klubben ble fasiten for ham når han trer over til sin nye karriere.

– Jeg har alltid sett fram til livet etter hockeyen. Derfor har jeg knyttet nettverk og gått på skole ved siden av. Nå var jeg klar for noe annet, og velger å se på hockeykarrieren som et veldig fint eventyr. Nå blir det en god overgang til noe annet, det passer ganske godt. Jeg gleder meg over det, og det som har vært. Det er bare gode følelser knyttet til dette, sier Henrik Medhus til RA.

Stjernen, som han spilte for i halvannen sesong, var først ute med nyheten om Hundvåg-guttens valg.

I en alder av 25 år er det ikke fysiske årsaker til karriereskiftet. Han følte det var riktig tidspunkt å gjøre det.

– Jeg kunne nok holdt på lenge, men for meg var motivasjonen høy for å gjøre noe annet og lav for å fortsette, sier Medhus.

Valget om å skifte beite fra isen til næringslivet ble tatt for en tid tilbake.

– Det tok jeg for mange måneder siden. Jeg har holdt det for meg selv en stund, og hatt en dialog med Darren Treloar (sportssjef i Stjernen) om det. Det hadde ikke vært rettferdig for noen om jeg hadde fortsatt å spille. Jeg hadde egentlig ett år til, men klubben møtte meg på en god måte, sier han.

Det jeg vil trekke mest fram er alle folkene jeg har møtt, det har vært det fineste for min del.

—  Henrik Medhus

Medhus fra hockey til aksjer

Forrige uke ble det satt punktum for hockeysesongen. Allerede fredag tok Medhus flyttelasset med seg hjem til Stavanger. Gjennom årene som ishockeyspiller har han fullført videregående skole, for så å ta en utdannelse i økonomi ved BI. Han forteller det har vært viktig for ham å få tatt skole, og foreldrene har passet på at det har blitt gjort. Den utdannelsen får han definitivt bruk for nå.

– Nå skal jeg begynne å jobbe med aksjeinvesteringer. Vi skal starte to nye selskaper, og jeg begynner etter påske. Jeg skal jobbe for Pål Gausdal, som driver for seg selv. Han har ansatt meg, så jeg skal være med ham, sier Medhus.

Vant åtte titler i Oilers

Nå som ishockeykarrieren er over tvinger spørsmålet rundt et høydepunkt seg fram. For 25-åringen er det ikke like enkelt å velge én ting som skiller seg ut, da han var med på store deler av Petter Thoresens gullæra i Oilers.

– Det har vært veldig mye kjekt. På de seks årene mine i Oilers vant vi åtte titler. Hver tittel er veldig unik i seg selv. Det jeg vil trekke mest fram er alle folkene jeg har møtt, det har vært det fineste for min del, sier han fornøyd.

Henrik Medhus forlot Oilers etter 2018/19-sesongen for å prøve svensk ishockey. Der spilte han 16 kamper i HockeyEttan (nivå tre) for Kalix, før han dro videre til Stjernen i Fredrikstad. Der ble det halvannen sesong før han nå er ferdig som spiller på toppnivå. Tidligere har Medhus representert Norge på aldersbestemte landslag, hvor han blant annet var i kapteinsgruppen for U20-landslaget i 2014/15-sesongen.

Debuten hans på øverste nivå kom for Frisk Asker i 2012/13-sesongen, da han gikk på Norges Toppidrettsgymnas. Etter den sesongen kom han, sammen med daværende lagkamerat Anders Tangen Henriksen, hjem til Stavanger for å bli en del av Oilers. Sistnevnte er fortsatt aktiv og spiller for Stjernens naboklubb i gamle Østfold, erkerivalen Sparta.

Mer fra Dagsavisen