Stavanger Oilers

Streken er satt for Higson og Oilers

2020/21-sesongen er historie, og det er satt strek. I dagene framover er det mange ting Oilers og lagene i Fjordkraft-ligaen må ta stilling til.

Stavanger — Med punktum satt er ishockeysesongen over, men alt er ikke avklart for klubbene ennå.

– Blir det permitteringer nå?

– Det vet vi ikke ennå. Nå må vi få snakket med folk, og alle ansatte lurer jo på hva som skjer. Styret må ta en runde på det, og klubbene må snakke sammen. Vi må prøve å finne ut av situasjonen, så får vi komme ut med mer informasjon, sier Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson til RA.

Ishockeypresident Tage Pettersen fortalte RA onsdag at klubbene skal samles til et møte om permitteringer til uken.

– Stor strek

Det er ennå ikke avklart hvordan det blir med nedrykk fra Fjordkraft-ligaen, og om Oilers får bronsemedaljen på poengprosent. Higson mener det ikke blir noen medaljefeiring fra sesongen som nå er et tilbakelagt kapittel.

– Denne sesongen er noe vi kan sette en stor strek over. Neste sesong, da blir det bra, sier Higson – som drømmer om å starte høsten med folk på tribunen i DNB Arena.

Higson angrer ikke

Sesongen ble startet i oktober, i motsetning til tidligere sesonger hvor første dropp har vært i september. For Oilers rullet det helt fram til 5. januar, da laget møtte Vålerenga på Jordal Amfi. Etter borteturen kom de første positive koronatestene i laget, og noen dager senere var Fjordkraft-ligaen stengt på ubestemt tid. Før alle lagene var klare til kamp igjen besluttet regjeringen å innføre anbefalt kamppause i toppidretten. Etter det har det ikke åpnet opp, før sesongen fikk et nådestøt da Viken ble stengt for toppidrett.

– Angrer du på at dere gikk i gang?

– Nei, er du gal. Vi hadde tross alt en hel høst hvor det var tilnærmet normalt sportslig med treninger og kamper. Idrettsutøvere er ikke som vanlige folk, som kan gå hjem og komme tilbake seks måneder senere, sier Higson.

Mer fra Dagsavisen