Stavanger Oilers

Hyller trenerne etter ny seier: – Flinke til å holde oss på jorda

Oilers gjorde jobben mot bunnlaget, og økte klubbrekorden til ni strake seiere fra sesongstart.

Følg RA Sporten på Facebook!

 Man kan ikke be om en bedre start enn ni strake, fortjente seiere, sier en glisende Nolan Zajac til RA etter seieren.

Han var blant isens aller beste, og noterte seg også for scoring da Oilers slo bunnlaget Manglerud Star 4-0 og dermed forlenget klubbrekorden til ni strake seiere.

Selv om det sto målløst etter første periode, satt man med følelsen av at hjemmelaget hadde full kontroll på det hele.

En forløsende midtperiode med tre scoringer avgjorde mer eller mindre kampen.

– Etter at vi fikk satt det første målet klarte vi å få en mye større ro i spillet. Midtperioden var veldig bra, så ble det litt mer å kontrollere det hele inn i den tredje, oppsummerer Patrick Ulriksen.

LES OGSÅ: Oilers med full kontroll da de tok sin niende strake seier

Tar ikke lett på noen

Forrige sesong tapte Oilers for MS hjemme i DNB Arena to ganger. Og etter åtte strake seiere kunne lørdagens motstander fort blitt et bananskall igjen, om Oilers tok for lett på oppgaven. Den fellen gikk de ikke i.

 Vi snakket om det i garderoben på forhånd, og man kjenner jo inni seg at dette er kamper vi ikke kan tape. Heldigvis er vi en veldig profesjonell gruppe, sier Ulriksen.

Zajac skryter av trenerteamet for måten de har klart å holde mannskapet på tå hev, selv etter en historisk rekke med seiere i serieåpningen.

 Selv i kamper hvor det er forventet at vi skal vinne, går vi ut og tenker at det er 1. plassen vi møter. Trenerteamet har vært veldig flinke til å holde beina våre godt plantet på jorda. Vi tar ikke lett på noen, sier han.

Holdt nullen for første gang

Personlig synes han det går bedre og bedre. På disse ni kampene, har Zajac plukket ti poeng. At han har så mange gode lagkamerater rundt seg, har gjort det enkelt å tilpasse seg og komme seg inn i laget, sier han.

Lørdag var han med å holde nullen for første gang denne sesongen. Det var omtrent bare det som hadde manglet i den perfekte seriestarten.

LES OGSÅ: Han byr sjelden på seg selv. For Todd Bjorkstrand handler det bare om å vinne.

 Samtidig har vi tretten baklengs til nå, og det kan vi si og ganske fornøyd med. Nå ser vi frem til å møte Storhamar på borteis neste helg. Da skal vi få testet oss enda mer i egen sone. Det blir gøy, sier Ulriksen.

 Hvor lang kan denne rekken med seiere bli?

 Vi har troen på at vi kan vinne hver eneste kamp, vi. Det vil jo naturligvis ikke skje, men det er den innstillingen vi er nødt til å ha, svarer Zajac.

Etter Frisk Askers tap mot Vålerenga lørdag, kan Oilers nå sole seg i glansen alene på tabelltopp den kommende uken. Først neste lørdag venter bortekampen mot Storhamar.

Mer fra Dagsavisen