Ishockey

Balcers har signert ny NHL-kontrakt

Stavanger-bosatte Rudolfs Balcers fortsetter NHL-karrieren i Florida.

Rudolfs Balcers har signert en ettårskontrakt med Florida Panthers. Panternes general manager (sportssjef) Bill Zito framstår godt fornøyd med å ha fått 25-åringens signatur.

– Rudolfs er en hardtarbeidende playmaker som kan konkurrere med fart og ferdigheter, sier Zito til klubbens nettsted, og legger til:

– Energien hans og konkurranseevnen vil komplementere laget vårt.

Den tidligere Oilers-spilleren ble satt på «waivers»-listen av San Jose Sharks tidligere i uken, med intensjon om å kjøpe ut kontrakten hans dersom ingen av NHL-lagene ønsket å overta Balcers’ kontrakt.

Utkjøp i NHL

Ofte vil ikke klubbene overta kontraktene ettersom spilleren vil få betalt for å ikke spille for den aktuelle klubben, og dermed gå med på lavere lønn i den neste kontrakten.

For Balcers ble det utkjøp, og han ble nevnt som aktuell til flere klubber – blant annet av NHL-ekspert Roy Ulvmoen. Han trodde Toronto Maple Leafs, Vegas Golden Nights, Tampa Bay Lightning og Colorado Avalanche ville være blant lagene som ville ta en nærmere titt på 25-åringen. I stedet ble det en klubb fra samme kategori, nemlig Florida Panthers.

Forrige sesong vant Panthers Presidents Trophy, som er seriemesterskapet i NHL. Trofeet er av liten betydning i ishockeyverden ettersom Stanley Cup-trofeet deles ut i sluttspillet. Der ble det derimot 0-4-tap i kamper mot regjerende mester Tampa Bay Lightning i andre runde, som gikk til finalen for tredje sesongen på rad. Der ble det full stopp for Balcers’ nye delstatsrival, som tapte 4–2 i kamper mot Colorado Avalanche etter to strake Stanley Cup-triumfer.

Ny trener for Balcers

Panthers har den siste sesongen hatt tre forskjellige trenere. Joel Quenneville åpnet sesongen som trener, men trakk seg etter det kom fram en skandale av seksuell art som omhandlet en relasjon mellom en av hans tidligere ansatte og en tidligere spiller fra tiden i Chicago Blackhawks. Andrew Brunette overtok laget, og ledet dem ut sesongen.

Nå er det trenerveteranen Paul Maurice (55) som overtar. Canadieren fra ishockeystedet Sault Ste. Marie debuterte som NHL-trener i 1995 for Hartford Whalers. Deretter har han vært i blant andre Carolina Hurricanes, Toronto Maple Leafs og Winnipeg Jets før han nå overtok Panthers etter sesongen.

Det er ikke første gang Maurice trener en spiller som har vært i Fjordkraft-ligaen. I 2012-13-sesongen hadde han et pauseår fra nordamerikansk ishockey og var trener i KHL-klubben Metallurg Magnitogorsk. Der spilte den nåværende Minnesota Wild-spilleren Mats Zuccarello.

Florida Panthers spiller sine hjemmekamper i Sunrise, like ved Fort Lauderdale på Floridas atlanterhavskyst.

Mer fra Dagsavisen