Ishockey

Balcers ferdig i Sharks

Den Stavanger-bosatte NHL-spilleren må på klubbjakt.

Tidligere Oilers-spiller Rudolfs Balcers er plassert på «waivers» for å kjøpes ut av kontrakten med NHL-klubben San Jose Sharks. Det melder TSNs Chris Johnston på Twitter.

Plasseringen på «waivers» betyr at andre klubber kan overta Balcers’ kontrakt. Hvis ingen gjør det vil den latviske landslagsspilleren stå fritt til å forhandle med hvem han vil.

25-åringen flyttet til Stavanger som 16-åring, og har de fire siste sesongene spilt 153 NHL-kamper og plukket med seg 57 målpoeng.

Han ble først valgt av San Jose Sharks i den årlige NHL-draften, hvor klubbene sikrer seg rettighetene til unge spillere. Før han fikk debutert i NHL ble han byttet bort i en stor byttehandel mellom California-klubben og Ottawa Senators.

I den canadiske hovedstaden debuterte Balcers i verdens beste ishockeyliga, før han ble plassert på «waivers» og San Jose Sharks plukket ham opp før 2020-21-sesongen gikk i gang.

Vingen har 91 seriekamper for Oilers, fordelt på fire sesonger. De ti foreløpig siste kom i 2020-21-sesongen. Da var han Balcers utlånt til Oilers i påvente av forsinket sesongstart i NHL.




Mer fra Dagsavisen