Ishockey

Nå har Trettenes funnet ny klubb

Ishockeyspilleren Mathias Trettenes fra Stavanger fortsetter karrieren i utlandet.

Stavanger — Det blir dermed ingen retur til Stavanger og Oilers for den snart 29 år gamle centeren. Trettenes skal spille for det finske topplaget HPK den kommende sesongen. Det bekreftet klubben på sin egen nettside tirsdag.

Centeren kommer til den finske klubben etter to sesonger i Sveits. Der spilte han for HC La Chaux-de-Fonds i Swiss League, som er nivå to i en ishockeynasjon med usedvanlig strenge regler for importspillere. Forrige sesong var han også kaptein for laget, samt fikk kamper for Biel-Bienne i toppligaen National League.

28-åringen ønskes velkommen til HPK av sportsdirektør Mika Toivola, som tidligere har ledet både Trettenes’ nye klubb og Ässät til gull i sluttspillet.

– Mathias er en internasjonalt erfaren og lekent pålitelig løper som passer perfekt til måten laget vårt spiller på i både offensiv og defensiv retning. Mathias balanserer våre offensive rekker med sine egne ferdigheter og spilleforståelsen, sier Toivola til HPKs nettsted.

Trettenes har vært en sentral brikke i Petter Thoresens landslag. Den tidligere Oilers-treneren har benyttet Stavanger-karen i viktige situasjoner.

Forrige gang Trettenes spilte i Oilers var i 2019-20-sesongen. Da satte han Stavanger-rekord for flest poeng i løpet av én sesong på øverste nivå. Fram til Trettenes’ rekordsesong var det Rasmus «Babu» Gjesdal Jr. som hadde «Siddis-rekorden» for flest målpoeng produsert av en spiller oppvokst i Stavanger.

Den rekorden klarte Trettenes å slå, med 57 målpoeng på 44 seriekamper for et suverent Oilers. De ble rekordtidlig seriemestere, og han spilte i rekke med Dan Kissel og David Morley.

I HPK blir Asker-gutten Eskil Wold lagkamerat med Trettenes. Tidligere har Philippe Cornet og Rob Bordson spilt for den finske klubben.

Mer fra Dagsavisen