Ishockey

Flere Stavanger-spillere på landslagene

Noen av ishockeylandslagene har sommersamlinger, og på kvinnelandslaget var det tolv Stavanger-navn.

Stavanger — Tre lokale gutter er tatt ut til U20-landslaget, som skal samles i Skien den siste helgen i juni. Blant dem er Oilers-spillerne André Bjelland Strandborg og Jonas Slettebø Haughom. Sistnevnte skrev nylig under en ettårskontrakt med klubben, før han ble utlånt til Ringerike Panthers ut sesongen. Der skal backen få spilletid i Fjordkraft-ligaen for å utvikle seg videre, og forhåpentligvis komme tilbake til Oilers klar for å kjempe om en fast plass i backbesetningen.

Randaberg-gutt

Den tredje lokale er Emil Bårdsen fra Randaberg. 18-åringen har de siste årene spilt i amerikansk juniorhockey. Han spiller back, og var forrige sesong på East Coast Spartans U18-lag i både AAA-serien og NAPHL.

For U20-landslaget blir det første samlingen med den nye juniorlandslagssjefen, Tobias Johansson. Han begynte i Norges Ishockeyforbund 1. mai og kommer fra Göteborg-klubben Frölunda.

Stavanger-kvinnene dominerer

Forrige helg var kvinnelandslaget samlet på Hønefoss, og der var det i kjent stil mange Stavanger-navn. Tolv kvinner fra byen, eller som spiller for Oilers-kvinnene, var på samlingen.

Målvakten Ena Nystrøm, som spiller for det amerikanske universitetet Mercyhurst University, var tatt ut. Det samme med Emma Bergersen fra Stavanger spiller for Mount Royal University, og var hjemme for å bli med på landslagssamling.

De lokale spillerne Elsa Cassidy, Rebekka Haukali, Eirin Stendahl, Christina Furseth, Silje Gundersen, Pia Løschbrandt, Lotte Pedersen, Une Bjelland Strandborg (Adrian College), Karoline Pedersen (Malmö) og Ingrid Holstad Berge (Norwich University) var også med på kvinnelandslagets samling i Schjongshallen.

For kvinnene var det den første landslagssamlingen siden februar 2020.

Mer fra Dagsavisen