Ishockey

Trettenes strålte for Norge

Det ble tap mot Sverige, men Stavanger-guttene Mathias Trettenes leverte varene for Norge.

Stavanger / Malmö — Det norske ishockeylandslaget scoret det første målet, men røk 2–5 for Sverige i den første treningskampen foran ishockey-VM senere denne måneden.

Mandagens kamp var Norges første siden februar i fjor. Koronapandemien satte all landslagsaktivitet på vent i en lang periode.

Oppgjøret mot Sverige startet bra sett med norske øyne. Tobias Lindström sørget for det første målet og norsk 1-0-ledelse i åpningsperioden. Assisten fra Stavanger-gutten Mathias Trettenes, som spiller for den sveitsiske klubben La Chaux-de-Fonds, var lekker. Etter hvert handlet mye om hjemmelaget.

Sverige utlignet før første pause, og i midtperioden fulgte to nye svenske scoringer. I tredje periode fortsatte den blågule dominansen mot norske spillere som så mer og mer slitne ut.

Henrik Haukeland i det norske målet hadde det periodevis særdeles travelt. Norge var samtidig effektive i motsatt ende. PÅ Norges første skudd på mål i tredje periode satte Storhamar-spiller Martin Rønnild inn 2–5.

Det norske laget har den siste tiden ladet opp til VM på dansk jord. Tirsdag møter mannskapet til Petter Thoresen Sverige til ny kamp. Da kan kanskje landslagssjefen ha flere spillere tilgjengelig.

Norges Ishockeyforbund opplyste mandag at Ken André Olimb har sluttet seg til den norske VM-troppen. Emilio Pettersen, Jonas Arntzen, Jacob Noer, Max Krogdahl og Sondre Olden gjør det samme tirsdag.

Flere andre spillere er samtidig litt på vent.

– Vi har dialog med Michael Haga, Stefan Espeland og Mats Rosseli Olsen, som alle tre pleier skader på hjemmebane så lenge, sier sportssjef Petter Salsten.

Landslagssjef Thoresen vil gjøre endringer i den norske troppen etter kampene mot Sverige. Flere spillere vil da måtte reise hjem.

Den endelige norske VM-troppen skal inneholde 28 navn.

VM-sluttspillet i Latvias hovedstad Riga starter 21. mai. Før den tid skal det norske laget også spille tre oppkjøringskamper mot Danmark.

Stavanger-gutten Johannes Johannesen spilte mandagens kamp, i tillegg til Oilers-spillerne Tommy Kristiansen og Kristian Østby. På benken var Henrik Holm reservekeeper, mens Ludvig Hoff og Daniel Bøen Rokseth ikke var med i kamptroppen.