Sport

Innrømmer at ny sportsdirektør fort blir et tema i Viking i vår

FK-leder Rune Bertelsen i Viking ser det som naturlig å diskutere organisasjonskartet om han blir gjenvalgt.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter at Bjarne Berntsen forsvant har klubben stått uten en sportslig leder. Beslutningene har i månedene etterpå blitt tatt av trenerne i samråd med sportslig utvalg i klubben.

Etter at RA skrev om temaet tirsdag erkjenner Bertelsen at det er i ferd med å bli et tema også innad i klubben.

– Jeg står på valg og vil ikke forskuttere noe som helst av respekt for årsmøtet. Men dette er en rolle vi har hatt før i Viking og nå har vi vært uten det en stund. Det er ikke unaturlig om det kommer på agendaen i 2021, sier han.

– Er det oppstått et vakuum etter Bjarne Berntsen i forhold til en del oppgaver?

– Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim tar seg av spillerlogistikken sammen med Eirik Bjørnø. Sånn sett er det ivaretatt i dette overgangsvinduet.

FK-lederen har fått nok av kritikk etter at nevnte Berntsen forsvant ut av dørene i Jåttåvågen – uten at klubben var tilstrekkelig involvert i prosessen. Det har i etterkant ført til en forbundsanmeldelse for brudd på den såkalte dualmodellen. Aksjeselskapet kan ikke styre denne type prosesser.

LES OGSÅ KOMMENTAR: "Ansettelse av sportsdirektør må på agendaen"

Ikke fått NFF-dom

Fortsatt har ikke Viking fått svar i denne saken. De regner med å få vite om en eventuell straff, og omfanget av denne, ved utgangen av denne måneden. Situasjonen gjør også at Bertelsen er bevisst på at en ny sportslig ansvarlig er en oppgave klubben må «eie».

– Det er korrekt at FK har arbeidsgiveransvar for alle innenfor sport og har derfor en nøkkelrolle i en slik sak. Organiseringen av sportslig ledelse er naturlig for oss å ha på agendaen. Så hadde vi siste styremøte før årsmøtet 9. mars mandag. Når nytt styre konstitueres må vi selvsagt se på dette.

Samtidig vil han ikke forhaste seg. En sportslig leder i egen stilling, eller sportsdirektør, vil kreve en omorganisering.

– Skal du ha nye roller i en klubb må du først kikke på definisjonen av disse. Det er mye forskjellig i norsk fotball. Vi må definere rolle før navn kommer på bordet. Så må vi bruke den nødvendige tiden. Først må vi finne ut hvordan vi skal organisere oss. Innebærer det nye roller må vi mer i dybden, sier Bertelsen.

LES OGSÅ: Ekspert svært kritisk til Viking

Hadde Brede-håp

RA vet likevel at det alt har blitt diskutert aktuelle kandidater internt i kjølvannet av Berntsen-saken. Tankeprosessene er i gang både i FK og AS. Det har også blitt sparret litt løst med eksterne krefter rundt ideer.

Innad skal – naturlig nok – tidligere spiller og styremedlem Brede Hangeland ha vært en klar kandidat. Den muligheten skar seg da han forlot TV2 – og takket ja til en rolle i landslaget til Ståle Solbakken som spilleransvarlig.

Bertelsen minner også om at FK alt har en ansatt leder.

– Erik Nevland har som daglig leder også tatt stadig større plass i arbeidet knyttet rundt arbeidet mot A-lag og akademi. Hans erfaring, og virke som daglig leder i FK, står for et viktig bidrag, sier Bertelsen.

I AS er Stig Harry Christiansen lansert for comeback.

– Jeg ønsker ikke å uttale meg om dette før jeg eventuelt er valgt, sier han til RA.

Viking FK-leder Rune Bertelsen innrømmer at den sportsdirektør for virksomheten rundt A-laget i Jåttåvågen er en prosess som må på agendaen ganske kjapt. Den prosessen må styres fra Steingata.

Mer fra Dagsavisen