Sport

Ikke sikkert gulltreneren blir med videre

Oilers og trener Todd Bjorkstrand skal denne uken ha innledende samtaler om veien videre. Eier Tore Christiansen innrømmer at de spesielt på ett felt har hatt bekymringer rundt samarbeidet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Mannen som førte Oilers til seriegull søndag vil etter denne sesongen ha fullført den siste av de to sesongene han skrev kontrakt for da han kom inn for å erstatte Pål Gulbrandsen. Fortsatt er ikke en ny avtale signert.

– Vi har ikke startet på en dialog eller en forhandling med Todd ennå, men vi har planlagt et innledende møte for å diskutere hvor vi står denne uken. Så får vi se på hva et eventuelt samarbeid framover kan se ut og inneholde, sier sportsdirektør Pål Higson til RA.

– Men ønsker dere Bjorkstrand med videre?

– Nå skal vi se hvor begge parter står. Jeg vil ikke ta kontraktsforhandlinger i mediene.

Når RA graver videre rundt svaret følger han opp med dette:

– Vi er selvsagt fornøyde med jobben som er gjort og setter oss nå ned for å se på om det er grunnlag for videre samarbeid.

LES OGSÅ: Satte personlig rekord da Oilers sikret seriegullet

Tause-Todd

Selv er Todd Bjorkstrand lite villig til å si for mye om hvor veien videre går.

– Jeg har ikke lyst til å prate så mye av framtiden. Så trives jeg her i byen. Oilers har en veldig god organisasjon. Kanskje bedre enn jeg ventet meg da jeg kom hit, sier treneren.

– Du har kjæreste i USA – vil det kunne bli en faktor rundt framtiden?

– Det stemmer og hun har jobb i Boston. Det er et relativt nytt forhold. I en perfekt verden hadde hun selvsagt vært her, men dette er ikke et tema i forhold til om jeg fortsetter i Oilers eller ikke.

Treneren er mest opptatt av å fullføre serien med stil og fortsette med å konsentrere seg om å optimalisere hverdagen. Det har gitt suksess så langt.

Så kommer selvsagt sluttspillet om en måneds tid.

– Jeg har ikke kontrakt neste år, men bruker ikke mye tid på det.

– Stigende

Styreleder og hovedaksjonær Tore Christiansen sier følgende om trenerspørsmålet.

– Jeg skal ikke legge meg for mye opp i dialogen mellom Pål og Todd, men vi mener selvsagt noe om dette spørsmålet. Han har hatt en stigende formkurve i det siste. Det handler ikke bare om at han produserer resultater. Enda viktigere er det er det at han også produserer spillere, sier Christiansen.

Klubbeierens kongstanke har lenge vært at klubben skal gi muligheten til alle de lokale talentene og han er helt åpen på at han ikke alltid har ment at det har vært slik.

RA har også dokumentert hvor lite spilletid de unge fikk i produksjonsrekkene tidligere i sesongen.

– Det med de unge er veldig viktig for oss. Uten framgang her er det ikke så sikkert at forhandlinger hadde gått fort framover, sier Christiansen.

Han understreker likevel at slik bildet har sett ut den siste tiden er det ikke så mye å lure på.

Så er selvsagt spørsmålet om treneren selv trives med premissene som legges.

– Todd er ønsket med videre. Det er ingen tvil om det. Nå må Pål og Todd finne ut om de trives med forutsetninger og det de holder på med.

Christiansen presiserer også at han er veldig godt fornøyd med hvordan Bjorkstrand har håndtert satsingen og det rent resultatmessige.

Oilers må også reforhandle med assistent Juha Kaunismäki og keepertrener Lubos Pisar, men det er naturlig å ta etter treneren.

– Når det kommer til Juha Kaunismäki er det selvsagt mest spørsmål om hvilken rolle han skal ha enn om han skal være med videre, sier Pål Higson.

Kaunismäki har formelt sett fortsatt permisjon fra jobben som junioransvarlig i klubben.

Glade

Både Bjorkstrand og Higson var mandag selvsagt godt fornøyde med at seriegullet ble innkassert søndag med seier etter overtid mot Lillehammer.

– Selvsagt smaker det godt med et gull i serien. Her i Norge har du to titler som teller. Jeg skjønte litt mer verdien av det etter å ha sett VIF ble seriemester i fjor, sier Bjorkstrand.

Så er det selvsagt slik at sluttspillet betyr mest. Enda mer nå som seriegull ikke gir plass i Champions Hockey League slik det var før.

Gullet er selvsagt et resultat av den enorme jevnheten Oilers har vist.

– Jeg er veldig glad på spillernes vegne. Det sto på og jobbet igjen mot Lillehammer. Vi har ikke vært på topp hele tiden denne sesongen, men bunnivået har vært veldig høyt, sier treneren.

Også Pål Higson følger opp med ros av jevnheten. Han mener den aldri har vært større.

Oilers-spillerne hadde mandag fri og nå er det landslagspause. Det vanker nok uansett gullkake når de møtes i DNB Arena tirsdag.

Når det blir gullmarkering med fansen avhenger av når forbundet er klare til å komme med medaljer.

Mer fra Dagsavisen