Sport

– Ikke møtt et slikt lag siden 2018

Viking og Bjarne Berntsen tar imot et Sarpsborg 08 i form og regner med å møte et lag som spiller ganske så særegent.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter en grufull start på sesongen har sarpingene våknet nå under sin nye svenske trener.

– Sarpsborg har fire på rad uten tap. Det har kommet etter fem kamper med ettmålstap. De fikk aldri panikk, sier Bjarne Berntsen.

Det som skiller laget fra de fleste er måten de spiller på.

– Laget spiller litt annerledes enn alle andre formasjonsmessig. De forsvarer seg lavt i en slags 5-4-1 og kjører 3-4-3-system offensivt. Dette er et lag som spiller annerledes enn mange andre og vi ikke spilt mot en slik formasjon siden vi møtte Aalesund hjemme i Obos-ligaen, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Viking på keeperjakt - hadde prøvespiller på besøk

Har planen klar

– Hva er nøkkelen til å bryte det ned?

– Nøyaktighet, motsatte bevegelser og fart. Vi må skape to mot én situasjoner.

Viking har denne uken brukt mye tid på det defensive. Berntsen har drillet de fem samme som holdt nullen mot FKH sist til det kjedsommelige.

– Vi må prøve å holde nullen igjen. Det er nøkkelen for å klatre på tabellen. Sjanser vet vi at vi vil skape.

Mener Viking ikke har skiftet så mye

– Er det «never change a winning team» for dere etter den gode prestasjonen mot FKH? Du har jo også signalisert at det skal settes et lag i større grad?

– Så mye har vi ikke skiftet. Det er spillere hos også som har startet alle kampene i Viljar Vevatne, Veton Berisha og Fredrik Torsteinbø. Mange står med seks-syv starter. Sammenlignet med mange av de andre har vi ikke skiftet så mye. Jeg synes også det er upresist å si at vi har endret formasjon så mye. Det har vi kun gjort mot Molde borte. Ellers har vi holdt oss til 4-3-3. Det er uansett utførelsen som er det viktigste. Selv om det ble stortap mot Molde var vi langt bedre enn i fjor mot dem. Da var det 18–1 i avslutninger der oppe. Nå sviktet vi på personlige feil, noen lette mål og feil på siste tredel av banen.

Mer fra Dagsavisen