Sport

Idrettsrådet kritisk: – Noen vil føle seg urettferdig behandlet

Helsedirektoratet åpnet onsdag for organisert trening med restriksjoner. Idrettsrådet i Stavanger stiller seg kritisk til måten dette ble gjort på – selv om det åpner for mange lokale klubber.

Følg RA Sporten på Facebook!

Helsedirektør Bjørn Guldvog legger til rette for at flere kan trene sammen, men ikke flere enn fem og tometersgrensen må følges. Det gledet idrettspresident Berit Kjøll. Det ble også åpnet for at det kan skje mer organisert. Oppfordringen var at for eksempel den aldersbestemte fotballen kunne trene, men med voksne til stede.

– Vi må kunne bruke sunn fornuft og skjønn for når vi driver aktivitet. Det blir det opp til det enkelte forbund og idrettslag å sørge for at reglene overholdes, sa Kjøll til NTB.

LES OGSÅ: Helsedirektoratet åpnet opp for organisert trening med restriksjoner

Mye uklart

Arne Thorsen-Eie i Idrettsrådet i Stavanger var ikke veldig fornøyd med det som kom.

– Det jeg oppfatter at dette ikke er så klart og tydelig, sier han til RA.

Thoresen-Eie likte solidaritetstanken den fullstendige stengingen av idretten ga. De opplettet som nå kommer frykter han kan gjøre noe med folks holdninger.

Han peker for eksempel på hallidrettene som en stort spørsmål. Håndball kan ikke spilles innenfor reglene, mens badminton kan. Så er spørsmålet om hallene skal åpnes.

– Det er en haug med gråsoner her.

Thorsen-Eie mener dette gir en rekke nye vurderinger som må tas. Mange faller igjen på kommunene.

– Nå får noen lov, noen er i tvil, mens andre vil føle seg urettferdig behandlet, sier han – og fortsetter:

– Det som kom gir mye forvirring. Jeg er overrasket over at de ikke var tydeligere når de åpnet opp. Det er vanskelig for oss å si om det er fornuftig å gjøre det slik. Ville det ikke vært bedre å være tydelig i en periode til? spør han.

En idrett som det nå nærmest åpnes opp for er golfen.

Stavanger golfklubb planlegger å åpne banen før påske. I Sandnes spilles det allerede.

– Vi er veldig glade for at det nå slippes opp. I forhold til smittevern blir dette i utgangspunktet ivaretatt automatisk gjennom de vanlige golfreglene, sier markedssjef Kim Sem-Henriksen til RA.

Han peker på at det maks spilles fire av gangen og at det er intervaller mellom start. Det er heller ikke lov å låne utstyr.
I fjor ble de internasjonale reglene også endret slik at flagget kan stå i på greenene. Man behøver ikke fjerne det mer.

– Så snur vi koppene opp ned slik at ballene kan pirkes opp av hullet med en kølle, forteller Sem-Henriksen.

Klubben vil også implementere 15 punkter for trygt spill i koronatidene som skal følges.

Foreløpig vil det meste av fasilitetene rundt, som drivingrange restaurant og butikk være stengt. Likevel er han opptatt av at også dette kan åpnes opp under restriksjoner etter hvert. Golfklubben ved Stokkavatnet er arbeidsplassen til over 20 personer – selv om det er delt opp i forskjellige AS.

Kontingentinntektene står kun for rundt 60 prosent av inntektene. På lengre sikt er de helt avhengige av at trenerne får instruere, butikken selge golfutstyr og restauranten servere.

LES OGSÅ: Viking tilbake på feltet i dag

Vil vurdere å møtes

En idrett som ikke er naturlig like heldige som golfen er håndballen. Viking-trener Joar Gjerde peker på at man nå kan samles for å trene, men ikke spille håndball.

– I Viking er både spillere og trenere fortsatt permitterte og vi kan ikke ta på samme ball. Så tenker jeg at vi kanskje kan samles for noe fysisk trening i mindre grupper utendørs nå. Vi får vente litt å se. Det er også essensielt hva klubben tenker rundt permisjoner, sier Gjerde.

Mer fra Dagsavisen